zondag 21 april 2019

WHITE LIES [SOLD OUT]

Ten Times A Million

Duidelijk geïnspireerd door bands als Joy Division en Teardrop Explodes klimt White Lies rond 2009 direct naar de top van de Britse indie-scene, waar zij met andere heruitvinders van de new wave (zoals Editors) de scepter zwaait. Vanaf het debuut album ‘To Lose My Life’ staat het trio garant voor aanstekelijke popsongs met een donker randje – een geluid dat gigantisch aanslaat bij het grote publiek op festivals als Rock Werchter, Pinkpop en Glastonbury. Ga maar eens na: met wapenfeiten als ‘Death’, ‘Farewell To The Fairground’, ‘Bigger Than Us’ en ‘Big TV’ heeft de band inmiddels een aardig CV opgebouwd, waar meeslepende anthems met een hoog meezinggehalte op pronken.

De melancholische zang van Harry McVeigh is daarbij waarschijnlijk de meest aansprekende factor, maar ook de sinistere baslijntjes, het sonore gedreun van drums en die typische jaren ’80 synths zijn voor liefhebbers van het genre een ware traktatie voor de oren.

 

 

indiepop
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

NIEUW ALBUM
De Britse post-punkgroep heeft de release van hun nieuwe plaat aangekondigd. ‘Five’ verschijnt in februari 2019, maar de eerste drie singles ‘Time To Give’, ‘Believe It’ en ‘Finish Line’ zijn nu al beluisteren! ‘Time To Give’ werd meteen goed ontvangen door heel Nederland en had daarmee de NPO Radio 2 Topsong te pakken. ‘Five markeert ons decennium als een band, het heeft ons ertoe gezet om ons geluid uit te breiden en artistiek een nieuw territorium te bereiken, de start van een nieuwe en opwindend hoofdstuk’, zo zegt de band. De nieuwe plaat verschijnt precies 10 jaar na hun debuutplaat ‘To Lose My Life’.

Support: Ten Times A Million

Als supportact van White Lies komt de veelbelovende rockband Ten Times A Million naar PAARD.  Het vijftal begon onder de naam Mandrake’s Monster en verzorgde hiermee al meer dan 300 shows door heel Europa (inclusief een aftershow voor niemand minder dan Red Hot Chili Peppers). De band heeft duidelijke invloeden van Queens of the Stone Age, Foo Fighters en Arctic Monkeys  maar weet onmiskenbaar een eigen geluid te genereren dat fluisterende filmische sferen koppelt aan euforische uitspattingen. Met een selectie voor de Popronde 2018 en een samenwerking met producer Julian Emery (Gavin DeGraw en Nothing But Thieves) is Ten Times A Million klaar om de muziekwereld te veroveren!

“White Lies koppelen eerlijkheid aan stadion-anthems en zijn daarmee een soort Simple Minds voor dit moment.” 

– Kindamuzik