woensdag 18 september 2019

WAYNE HUSSEY – Salad Daze

De goth-rock veteraan Wayne Hussey bouwde een grote reputatie voor zichzelf op als frontman van The Mission en gitarist in de goth-rock outfit The Sisters of Mercy. In 2002 begon hij met een spelen van soloshows die bestaan uit nummers van The Mission, nieuwe nummers en een aantal verrassende covers, allen gecentreerd rondom akoestische gitaar, piano en Husseys karakteristieke diepe stem. Zijn autobiografie ‘Salad Daze’ komt in september uit, en om dat te vieren brengt Wayne Hussey zijn akoestische show naar het PAARD op 18 september.

gothPop/Rock
Koop tickets

*incl € 2,50 servicekosten

Hussey werd in zijn jongere jaren geïnspireerd door de flamboyante Marc Bolan en zijn band T.Rex. Hij ging tegen de wensen van zijn zeer gelovige ouders in, die wilden dat hij missionaris zou worden, en werd in plaats daarvan muzikant. Nadat hij bekendheid voor zichzelf vergaarde als onderdeel van dance-pop band Dead or Alive ging het balletje rollen en werd hij meer en meer een sleutelfiguur in de goth-rock scene. In 2011 bracht hij samen met Julianne Regan het album Curious uit, wat hij in 2014 opvolgde met het grotendeels akoestische Songs of Candlelight & Razorblades.

Support: Ashton Nyte
Met zijn karakteristieke baritonstem, en een charismatische stage-presence is Ashton Nyte het gedroomde voorprogramma voor deze avond.  ‘One part Nick Cave, one part Siouxsie Sioux’, aldus BigTakeOverMagazine. De frontman van Zuid-Afrikaanse gothic act The Awakening tourde eerder al met The Mission, en zat in de supergroep ‘Beauty in Chaos’ met o.a. leden van The Cure, Cheap Trick en Ministry.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 6 september

PAARD VAN STAL

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk om het nieuwe concertseizoen te vieren...

Koop tickets
We (programmeur Henk en ik) hebben Paard van Stal in het leven geroepen allereerst om onze (vaste) bezoekers een kado te geven en op een feestelijke manier het nieuwe seizoen te openen. Maar ten tweede kunnen wij hier ons creatieve ei in kwijt en boeken we onze (nieuwe) favorieten uit onze twee lievelingsgenres: Wereldmuziek en Alternative. Black Flower is een van m’n laatste ontdekkingen (en instant favoriet) en is een leuke crossover van deze twee genres. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur