zondag 13 juni 2021 8374

THELONIOUS MONSTER [Geannuleerd]

 Deze show hebben we helaas moeten annuleren vanwege de Corona maatregelen. De ticketkopers ontvangen mail.

De Amerikaanse rockband Thelonious Monster ontstond in de vroege jaren 80. In dezelfde scene als onder andere Jane’s Addiction en Red Hot Chili Peppers werd de band langzaamaan bekender en bekender. Het album A Beautiful Mess uit 1992 is waarschijnlijk het bekendste werk van de band. Met nummers als ‘Body And Soul?’ en ‘Adios Lounge’ (met Tom Waits) zorgden toentertijd voor een hoop fans en een behoorlijke live-reputatie. Later sloot ook Josh Klinghofer aan bij de band, de gitarist die de afgelopen jaren vooral furore maakte als gitarist van Red Hot Chili Peppers, is inmiddels weer bezig met werken met Forrest en is een van de stuwende krachten van de band. De nieuwe plaat Oh That Monster, dat op 3 november uitkomt, is volgens de band hun beste werk tot nu toe.

Alternativerock
Archief
  • € 22,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Een van de meest iconische momenten uit het bestaan van de band is zonder twijfel het Pinkpop optreden in 1993 waar zanger Bob Forrest in een algehele drugs/alcohol-manie op het dak van het podium klimt. De beelden van de zanger in een Bob Dylan-shirt zijn ongekend historisch. Gelukkig gaat het al een tijd een stuk beter met de zanger. Forrest runt een afkickkliniek in Los Angeles en heeft de drugs voor altijd vaarwel gezegd.

Het licht is eerder die dag al uitgegaan bij de straalbezopen Bob Forrest van Thelonious monk, die op het podiumdak klimt.

OOR, over 50 jaar Pinkpop