donderdag 19 oktober 2023 8380

THE SONICS [GEANNULEERD]

Silverbacks

Let op: dit evenement is geannuleerd. Ticketkopers ontvangen hierover een mail.

The Sonics was de eerste en is nog steeds de beste punkband aller tijden! Gevormd in 1960 en vier jaar ouder dan alle andere punkbands met een rock-‘n-roll-geluid geworteld in drie akkoorden met liedjes over slechte vrouwen, drugs en geschreeuw. Explosief in geluid en houding met fuzzed-out gitaren, soulvolle kreten en keiharde jungle ritmes.

Klinkt als The Seeds, The Monks, Count Five
Archief
  • € 23,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Hun debuutalbum “Here Are The Sonics” markeerde de eerste keer dat muziek die paste bij het punkrock-archetype op vinyl werd geperst. Bruce Springsteen, Nirvana, The White Stripes en vele anderen hebben The Sonics genoemd als een enorme invloed op hun geluid.

Nummers als ‘The Witch‘, ‘Psycho‘ en ‘Strychnine‘ zijn overgangsrituelen geworden voor menig moderne garagepunkband, en ze zijn gecoverd door The Cramps, The Flaming Lips, Mudhoney en The Fall.

Support: Silverbacks
Na al die jaren van opbouw zijn de Silverbacks eindelijk door de deur aan het beuken met een debuutalbum vol directe, pakkende nummers die weigeren om vergeten te worden. En van daaruit, van al die strak gearrangeerde nummers, kun je al horen hoeveel ruimte ze hebben om zich te ontvouwen – weg van oude geluiden, van Dublin en genre-aanduidingen, gewoon uitrollend tot een unieke stijl van art-punk-glam-slacker-pop die alleen toebehoort aan Silverbacks.