woensdag 15 november 2017

The Paladins

Dry Riverbed Trio

Ze staan erom bekend één groot feest op het podium te maken, schijnen zelfs één van de beste live-bands in de rock ’n roll te zijn en waren 30 jaar terug in de tijd al één van de kopstukken in de Californische roots: het rockabillytrio The Paladins! De mannen uit San Diego, Dave en zijn kornuiten, wisten een eigen unieke twist aan hun rockabilly-geluid te geven door er 50’s blues en jazz aan toe te voegen. ‘Lover’s rock’ ontpopte zich tot culthit, maar eigenlijk is er geen nummer dat niet swingt of groovet; stuk voor stuk worden ze gebracht met een speelplezier waar de passie vanaf druipt.

Archief
  • € 20,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Een gouden strot, prachtige shuffles / licks / riffs op gitaar en de mooiste streken op een zwoele contrabas: dit zijn muzikanten die duidelijk de fijne kneepjes van het vak kennen. Nederlandse roots-fans hebben The Paladins definitief in het hart gesloten, en The Paladins lijken op hun beurt net zo van Nederland te houden: in 2008 brachten zij nog het album ‘Live In Holland’ uit. Dit jaar is er een compleet nieuw wapenfeit van de heren verschenen, dat luistert naar de naam ‘New World’. Hierop slaan ze inderdaad een gewaagde nieuwe weg in en worden onder meer invloeden uit de soul en gospel gehaald. Resultaat? De critici zijn in ieder geval enthousiast: de plaat kreeg **** van onder meer Written in Music.com en Alt-country.nl.

De laatste keer dat de mannen in Paard stonden was in 2012. Dus hoogste tijd om de pettiecoats en leren jacks weer te voorschijn te halen en de vetkuifen nieuw leven in te blazen!

 

Support: Dry Riverbed Trio
Onder leiding van Dusty Ciggaar op zang en gitaar speelt dit trio uit Dordrecht een heerlijke mix van authentieke rockabilly, country en blues uit de jaren ‘40 en ‘50. Waar Dusty een ware gitaarvirtuoos is die met alle bluesstijlen uit de voeten kan, is bassist Ronald Tilgenkamp degelijk en krachtig en zorgt hij voor een goede en stevige basis op zijn contrabas. Darryl Ciggaar bespeelt op zijn beurt met zijn drums en vocalen het publiek. Ondanks dat de bandleden nog vrij jong zijn, brengt Dry Riverbed Trio met vol enthousiasme en muzikale kunde een set om van te smullen. Swingend, rauw en opzwepend!

The two-hour-plus sets by the Paladins Friday were filled with favorites from their 30 years together, blending rockabilly, blues and surf into a motion-inducing, irresistible mix. It’s headed for my list of the best shows of that year

Lincoln Journal Star Review