dinsdag 26 maart 2019

THE OCEAN

Downfall of Gaia & Herod

De mannen van het Berlijnse The Ocean blijven wel heel erg bescheiden door hun werk op de Facebookpagina onder het genre ‘music with guitars in it’ weg te zetten, want met hun vuige sludge en gure prog metal gecombineerd met post-hardcore invloeden ballen ze een vuist die flink hard aankomt. Wat bijzonder is aan deze band is dat het begonnen is als ‘The Ocean Collective’ en eeuwig wisselende bandleden kende. Sinds een aantal jaar is dit behoorlijk gekalmeerd en zouden we kunnen stellen dat de bezetting redelijk solide is.

Archief
  • € 15,00
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Met deze bezetting en meer gastartiesten dan ooit tevoren is het lang verwachte achtste studio album ‘Phanzerzoic I’ uitgebracht.  De plaat is de missende schakel tussen de eerdere platen ‘Precambrian’ en ‘Heliocentric’ en zal worden vergezeld met een deel twee dat respectievelijk in 2020 uit zal komen.

Gewapend met hun nieuwe single ‘As Our Bones Break to the Dance’ – tevens een voorproefje voor het nieuwe album ‘Ethic of Radical Finitude’ dat 9 februari 2019 verschijnt – trekken de mannen van Downfall of Gaia ten strijde als voorprogramma van The Ocean. Hun nieuwe track verraadt dat de mannen geenszins van plan zijn om van hun extreme geluid af te stappen. Zet je schrap voor een dodelijke melange van sludge, black metal en post-hardcore.

Herod zwaait de scepter in de Zwitserse progressieve sludge. In februari wordt hun nieuwste album ‘Sombre Dessein’ uitgebracht: een plaat met duizelingwekkende riffs en polyritmische patronen. Met het extreme en technische van Meshuggah en de progdrift van King Crimson zijn inspiraties uiteenlopend, met de dreiging als constant aanwezige factor.

 

''The Ocean continue to push themselves forward.''

– Jonathon Rose