zaterdag 20 april 2019

THE HAGUE METAL FEST

Na een zeer geslaagde eerste editie is het Haagse Metal festival weer terug. Dit jaar zal de Grote Zaal van het Paard omgedoopt worden tot een heuse metal-dome waar de bands bruter, heftiger en harder dan ooit spelen, headbangen een absolute must is en moshpits niet te ontwijken zijn. Er staat je dus flink wat te wachten. Zaal betreden op eigen risico.

 

 

blackmetaldeathmetalmetaltrashmetal
Archief
  • € 27,50
  • € 30,00
  • Beide Zalen
  • 13:45
  • 14:15

*incl € 2,50 servicekosten

Line-up:

Betraying the Martryrs (FR)
Wie metalcore zegt, zegt Betraying the Martyrs. Deze zeskoppige band uit Parijs bracht vorig haar het album ‘The Resilient’ uit wat zich kenmerkte door het samenbrengen van sfeervolle melodieën, krachtige zangpartijen en zwaar beukwerk. Ze opende Fortarock 2018 en speelde dit jaar in meerdere Nederlandse zalen en kun je inmiddels niet meer om deze band heen!

Anger Machine (NL)
Het geluid van de Nederlandse band Anger Machine is modern met een combinatie van groovende stukken met melodisch en harmonisch gitaarspel. Naast songwriting, onderscheid deband zich door de Metalcore vocalen en de snerpende gitaarsolo’s, die samen een stempel op het catchy geluid
drukken.

Tortharry  (CZ)
Een goede portie old school death metal! De Tsjechische band is vooral beïnvloed door Cannibal Corpse en Dying Fetus en dat hoor je terug in hun negen albums. Nadat ze o.a. op Stonehenge speelden doken ze eind 2017 weer de studio in waarna het album ‘Sinister Species’ begin 2018 uitkwam. Een groovy album met sterke basgitaar maar tóch een loodzwaar geluid.

Magnacult (NL)
De death metal thrashers van MagnaCult vormden in 2005 een band met unieke muzikanten uit heel Nederland. Hun debuutalbum Synoré, uitgebracht in 2007, was de geboorte van hun kenmerkende groove en death metal. De band bracht hun geluid naar een bruter en technischer niveau met het vervolgalbum ‘Insua EnVenom’ en met hun derde album ‘INFINITUM’, boordevol groove en gigantische gitaarsolo’s, heeft MagnaCult zichzelf vastgegrepen in de Nederlandse metal scene.

Bleeding Gods
Deze Nederlandse black/death metal band is er eentje die je moet onthouden. Ze tekenden nog niet zo lang geleden een contract bij het gigantische, internationale label Nuclear Blast en brachten begin dit jaar het album Dodekathlon uit. Een album dat varieert van verschillende stijlen. Ze speelden eerder al op de Eindhoven Metal Meeting, Antwerpen Metal Meeting en Stonehenge, dus kan Den Haag niet meer achterblijven.

Jungle Rot
Deze Amerikaanse band gaat al heel wat jaren mee en is dan ook, voor de echte liefhebbers van zware metal, niet meer weg te denken uit de scene. De ‘thrasherige’ death metal band stond al eens op Into The Grave en bracht in de zomer van 2018 het gelijknamige album Jungle Rot uit, vol met scheurende gitaren. Gegarandeerd headbangen dus!

Ultra-Violence
Natuurlijk zijn er ook echte thrash metal bands op het festival te vinden dit jaar! De Italiaanse band bracht in 2013 het debuutalbum Privilege To Overcome uit en werd uitgeroepen tot beste thrash-album van dat jaar. Ook deze band bracht weer een geweldig album in 2018 uit. Dit album heeft een modernere sound dan de vorige albums en doet vele luisteraars denken aan bands als Exodus en Testament.

Noctem
Hard, harder, hardst! Dat is wat deze band het best omschrijft. Deze Spanjaarden maken ‘blackened’ death metal van het heftigste soort en met vier albums, 2 EP’s en vele shows hebben ze flink wat ervaring. “Extreme music, aggressive shows, blood and fire is the mark of our band” – aldus de leden van Noctem. Er staat je dus flink wat te wachten. Prepare yourself!

INGESTED (UK)

De mannen van Ingested kun je gerust World Wide Slam Kings noemen en bevinden zij zich al meer dan tien jaar in de kern van de Britse metalscene. De muziek een heftige sfeer uit, vol chaos en wreedheid. Supersnelle hyperblast drums gecombineerd met episch gitaarwerk en bulderende vocalen op de vier uitgebrachte albums maakt Ingested een overweldigende liveband. “Dit is puur death metal-goud!”

CARNATION (BE)

De Belgen van de verschroeiende death metal band Carnation worden al een tijdje door de kenners getipt als aanwinst voor de scene en staan in daarnaast het lijstje van beste live peformances van Graspop 2017. Met hun pure old-school stijl, waarin wordt teruggegrepen naar het originele metal geluid, maken ze dan ook indruk.

Verdere line-up T.B.A.