zaterdag 20 april 2019

THE HAGUE METAL FEST

Na een zeer geslaagde eerste editie is het Haagse Metal festival weer terug. Dit jaar zal de Grote Zaal van het Paard omgedoopt worden tot een heuse metal-dome waar de bands bruter, heftiger en harder dan ooit spelen, headbangen een absolute must is en moshpits niet te ontwijken zijn. Er staat je dus flink wat te wachten. Zaal betreden op eigen risico.

 

 

Koop tickets
  • € 18,50
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 15:00
  • 15:30

*incl € 2,50 servicekosten

Line-up:

Bleeding Gods
Deze Nederlandse black/death metal band is er eentje die je moet onthouden. Ze tekenden nog niet zo lang geleden een contract bij het gigantische, internationale label Nuclear Blast en brachten begin dit jaar het album Dodekathlon uit. Een album dat varieert van verschillende stijlen. Ze speelden eerder al op de Eindhoven Metal Meeting, Antwerpen Metal Meeting en Stonehenge, dus kan Den Haag niet meer achterblijven.

Jungle Rot
Deze Amerikaanse band gaat al heel wat jaren mee en is dan ook, voor de echte liefhebbers van zware metal, niet meer weg te denken uit de scene. De ‘thrasherige’ death metal band stond al eens op Into The Grave en bracht in de zomer van 2018 het gelijknamige album Jungle Rot uit, vol met scheurende gitaren. Gegarandeerd headbangen dus!

Ultra-Violence
Natuurlijk zijn er ook echte thrash metal bands op het festival te vinden dit jaar! De Italiaanse band bracht in 2013 het debuutalbum Privilege To Overcome uit en werd uitgeroepen tot beste thrash-album van dat jaar. Ook deze band bracht weer een geweldig album in 2018 uit. Dit album heeft een modernere sound dan de vorige albums en doet vele luisteraars denken aan bands als Exodus en Testament.

Noctem
Hard, harder, hardst! Dat is wat deze band het best omschrijft. Deze Spanjaarden maken ‘blackened’ death metal van het heftigste soort en met vier albums, 2 EP’s en vele shows hebben ze flink wat ervaring. “Extreme music, aggressive shows, blood and fire is the mark of our band” – aldus de leden van Noctem. Er staat je dus flink wat te wachten. Prepare yourself!

Verdere line-up T.B.A.