THE CRAZY ROCKERS (feat. Danjil Tuhumena) & THE JAVA GUITARS

vrijdag 22 december 2023 2023

Indorock is Rock & Roll met specifieke kenmerken. Muzikaal technisch wordt het nèt even anders gespeeld in combinatie met een bruisende liveshow en stunts die leading  zijn. Overal ter wereld was het dé tijd van Elvis Presley, Chuck Berry, Bill Haley en vele anderen. Deze Rock & Roll periode was een grote hype onder de jeugd. Met hun single Mamma Pappa Twist staan ze 3 maanden in de hitparade in een tijdperk waarin rockbands op allerlei manieren werden geboycot door de gevestigde orde. Door de grote vertegenwoordiging van met name de Indo’s/Indische jongens, kwam de benaming ‘Indorock’ tot stand. Mede door onwetendheid over afkomst en achtergrond, werd de muziek in de jaren ’70-’80 door verzamelaars gelabeld als Indorock.

Op 22 december staan zowel The Crazy Rockers als The Java Guitars in Paard!

indo rock
archief
  • Kleine Zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

THE CRAZY ROCKERS

The Crazy Rockers is een Haagse no-nonsense band geïnspireerd door Rock & Roll uit de Verenigde Staten. Met een oprichting in 1959 mogen zij gerekend worden tot de oudste nog spelende band. Eén van de weinig overgebleven bands uit de Indorock-periode. Als mede-grondleggers van de Indorock bestaat de groep 65 jaar in 2024. Een mijlpaal die niet zou bestaan zonder de volledige inzet en bevlogen toewijding van bandleider/frontman Woody Brunings (85). Woody en zijn maatje Eddy Chatelin (80) behoren als enige nog tot de originele kern van de band. Muziek is universeel en daar waren de The Crazy Rockers zich toen al van bewust. De band bestond dan ook uit muzikanten met verschillende achtergronden: Indisch, Surinaams, Moluks en Nederlands. De muziek werd gewaardeerd door een breed publiek. Heden met meer dan 64 jaar bestaansrecht van de band, staan ze Still Going Strong nog steeds op podia.

THE JAVA GUITARS

Ben Poetiray, leider van de band THE JAVA GUITARS komt uit een muzikaal gezin. Pa Poetiray was een bekende muzikant in het voormalig Nederlands-Indië. De broers Poetiray, bestaande uit Ruben, Stanley†, Lionel†, Ben, Wietje†, Jacky en Humphrey hadden een ambitieuze en strenge leermeester aan hun vader. Er was sprake van grote discipline en oefening baart kunst was hierbij het uitgangspunt. De huidige bezetting van The Java Guitars bestaat uit: Ben Poetiray (leadzang, sologitaar), Ben Peea (bassist/zang), Rob Kuyt (drums), Henry van Helvoirt (keyboards), Eduard Blok (leadzang, gitaar).

“ De invloed van de Indorock op de Nederpop is immens en onderschat. Die is écht heel groot! Het is gewoon de eerste echte opwindende grote Rock & Roll muziekstroming in Nederland “

Muziekjournalist Leo Blokhuis