donderdag 24 november 2016 8358

THE COOL QUEST

Voorprogramma: Stuart Mavis
Soul/RnB
Archief
  • € 10,50
  • € 5,50
  • € 11,00
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00

*incl € 3,00 servicekosten

Get your funk on, want The Cool Quest is terug. Met nieuw materiaal, een nieuwe clubtour en de onstuitbare energie die de band twee jaar geleden al naar de grotere Nederlandse festivals bracht.

Funkin’ Badass
Het is nog maar 2014 als het debuutalbum van The Cool Quest het levenslicht ziet. ‘Funkin’ Badass’, met daarop ook de single ‘Shine’, betekent de grote doorbraak op nationale radio en TV. Verschillende shows bij DWDD, een Serious 3FM titel later en slechts een jaar later, speelt de band maar liefst 120 shows. Inmiddels door de wol geverfd, is een van de grootste krachten van de Zwollenaren hun tomeloze shows.

Een nieuwe EP ‘Pulsar’
Nee, aan de sound is niet al teveel gesleuteld: verbeterd is hij wel, zoals een goede wijn met de tijd smaak wint aan een langer rijpingsproces. ‘Pulsar’ voelt dus ook als een flinke stap voorwaarts. Dat het los gaat, staat buiten kijf. Dat kunnen we hen, de hype rond The Cool Quest gemist hebben, maar wel liefhebbers zijn van o.a. Gotcha!, Relax en Chef’s Special, plechtig beloven.

Stuart Mavis
De jonge artiest Stuart Mavis combineert zijn sterke popsongs met elektronische en psychedelische invloeden. Hoe je zijn muziek het beste kan omschrijven? Als een kruising tussen Kendrick Lamar en The Beatles. Hij overstijgt zijn grenzen met dansbare hooks en donkere, maar ingenieuze teksten. “Hij is één van de meest veelbelovende acts van Friese bodem op dit moment.” – Neushoorn, Leeuwarden