THE COOL QUEST & THE GOSPEL SESSIONS FT. MICHELLE DAVID @ THEATER DE VESTE (DELFT)

vrijdag 19 februari 2016 2016

Paard van Troje Presenteert: The Cool Quest &  Gospel Sessions @ Theater de Veste, Delft Twee winnaars van een Radio 6 Award voor Beste Nieuwkomer (The Cool Quest) en Beste Album (Gospel Sessions). 

Soul/RnB
archief
  • 18:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Gospel Sessions brengt pure gospel
Neem gospel, en haal dan alles weg wat overbodig is. De mannen van Beans & Fatback en Lefties Soul Connection gaan terug naar het originele idee van muziek met minimale gitaarpartijen, kleine percussie en ingetogen zang door de uit de States afkomstige Michelle David. Born and raised met gospel maakt zij samen met Onno Smit en Paul Willemsen een pure plaat met basale groove. Het album is een zoektocht naar de bakermat van de soul, het puurste van gospel. Geen Hammondorgel, geen overbodige handclaps, geen koor. De kracht zit hem in herhaling, de rustige zang en de groove van de gitaren. The Gospel Sessions gaat van Mali in West-Afrika naar de Caribiën, door naar New Orleans en naar de Mississippi Delta Blues.

The Cool Quest 
The Cool Quest is zo’n sprankelende groep die op het randje staat van doorbreken. De band, die zich gerust één van de betere acts op het gebied van hiphop / jazz crossover mag noemen, maakte met Funkin Badass een ijzersterk debuut albums vol songs waarvan de één nog funkier is dan de ander. Met een geniale saxofonist die de kneepjes van het vak beheerst, van subtiele dromerigere melodieën tot scheurende en bloedstollende solo’s. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was 4 keer te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor ‘beste groep’. Wij twijfelen niet dat ze hun goede livereputatie helemaal gaan waarmaken in Theater de Veste (Delft)!

Support: Rapaille
Geïnspireerd door oudere en jongere zangers en poëten, stuurt Rapaille hun reisgenoten in de zaal langs hiphop, singer- songwriter, blues, pop en kleinkunst.

The Cool Quest is zo’n sprankelende groep die op het randje staat van doorbreken. De band, die zich gerust één van de betere acts op het gebied van hiphop / jazz crossover mag noemen, maakte met Funkin Badass een ijzersterk debuut albums vol songs waarvan de één nog funkier is dan de ander. Met een geniale saxofonist die de kneepjes van het vak beheerst, van subtiele dromerigere melodieën tot scheurende en bloedstollende solo’s. 
De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was 4 keer te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor ‘beste groep’. Wij twijfelen niet dat ze hun goede livereputatie helemaal gaan waarmaken in het Paard van Troje!The Cool Quest is zo’n sprankelende groep die op het randje staat van doorbreken. De band, die zich gerust één van de betere acts op het gebied van hiphop / jazz crossover mag noemen, maakte met Funkin Badass een ijzersterk debuut albums vol songs waarvan de één nog funkier is dan de ander. Met een geniale saxofonist die de kneepjes van het vak beheerst, van subtiele dromerigere melodieën tot scheurende en bloedstollende solo’s. De band werd uitgeroepen tot 3FM Serious Talent, stond meerdere weken op de playlist bij 3FM en Radio 6 en was 4 keer te gast bij DWDD. Daarnaast werden ze beloond met een Radio 6 award voor ‘beste groep’. Wij twijfelen niet dat ze hun goede livereputatie helemaal gaan waarmaken in het Paard van Troj