zaterdag 11 mei 2019

SYMPHONIC JUNCTION: Residentie Orkest meets Charlie Chaplin

Timothy Brock (Dirigent)

INDRINGEND, MET EEN GEZONDE DOSIS HUMOR

Charlie Chaplin is de koning van de stomme film. Het Residentie Orkest vertoont een van zijn beroemdste filmklassiekers met live muziek van Chaplin zelf. In ‘The Gold Rush’ uit 1925 reist Chaplin naar Alaska in de hoop goud te vinden. Tegelijkertijd probeert hij de mooie Georgia te verleiden. Hilarisch is de scène waarin de hongerige goudzoeker een schoen opeet alsof het een dikke biefstuk is. Zelf zei Chaplin ooit: “Als er één film is waarvoor ik herinnerd wil worden, laat het dan deze zijn.”

* 8,9 – ROTTENTOMATOES
* 8,2 – IMBD

 

 

 

Koop tickets
  • € 18,50
  • € 21,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:15

*incl € 2,50 servicekosten

Timothy Brock

Hij was nog maar 23 jaar toen hij zijn eerste stomme-film composeerde voor orchestra (Pandora’s Box, 1929). Vandaag de dag heeft hij al 30 stomme-films op zijn naam staan, onder andere in opdracht van de meest prestigieuze orkesten en film instituten, waaronder the Orchestre National de Lyon, Wiener Konzerthauz, Teatro Zarzuela, Madrid, Brussels Philharmonic/BMG, Cineteca di Bologna, Cinematheque Francaise, Berner Symphonie-Orchester en 20th Century Fox. Uiteraard zijn wij er, na het noemen van al deze grote namen, erg trots op dat hij het Residentie Orkest in Paard komt begeleiden.

Let op dit is een concert met staanplaatsen!

Paard is een poppodium, hetgeen betekent dat de zaal geen zitplaatsen maar staanplaatsen heeft. Alleen voor mensen die slecht ter been zijn kunnen we een uitzondering maken. Indien u voor een zitplaats in aanmerking wil komen, kunt u tot 48 uur voor aanvang van het betreffende concert uw wens kenbaar maken via [email protected] Geef in de mail duidelijk aan onder welke naam u de zitplaats(en) wil reserveren en voor welke editie van Symphonic Junction. Let op: er zijn een beperkt aantal zitplaatsen beschikbaar.

''The result is a sight for sore eyes, for old-style Chaplin fans and novitiates alike''

– TIME Magazine