donderdag 23 mei 2019

SUZAN & FREEK

#couplegoals: het verhaal van het muzikale duo Suzan & Freek is net een sprookje. Het tweetal vond elkaar op de middelbare school, waar tijdens de muziekles hun gedeelde passie voor muziek uitmondde in liefde. Muziek is een hobby die meer en meer tijd in beslag neemt voor deze lovebirds. Naarmate de tijd verstrijkt worden deze ‘Koning en Koningin van de covers’ steeds meer gevraagd. Optredens in de Achterhoek tot in de Randstad, maar ook van RTL Late Night tot Topsong bij NPO 2 volgen. Onder de noemer ‘De Minuut’ wordt wekelijks een nieuwe cover op Facebook geplaatst, met veel succes. Na de cover van The Chainsmokers ‘Don’t Let Me Down’ kwam het definitieve duwtje omhoog, The Chainsmokers waren zo onder de indruk en deelden deze cover via hun social media. Na uitverkochte clubtours en festivals als Paaspop, Sziget in Boedapest, Concert at Sea, Tuckerville en Bierpop brachten ze in november 2018 hun aller eerste eigen single uit: ‘Als Het Avond Is’Een tijdloos liedje dat een pakkende popmelodie koppelt aan een direct meezingbaar refrein.

covershitsNederlands
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

“Wij hebben al onze covers ook altijd vanuit onze eigen visie opgenomen. Daarbij lag altijd de focus op een goede melodie en onze stemmen”, zo zegt Suzan. Freek voegt toe dat met het eigen werk die lijn wordt voortgezet. “Tot nu toe lijkt alles wel een droom. Wij voelen ons enorm gelukkig dat we dit mogen en kunnen doen. Nu is het tijd voor de volgende stap en we gaan hard werken om de droom van een toekomst met mooie eigen liedjes verder waar te maken.”

Deze volgende stap wordt in het voorjaar van 2019 gezet wanneer het duo opnieuw de clubs in gaat met een combinatie van de bekende covers én meer eigen muziek.

#enzeleefdennoglangengelukkig

Voorprogramma Ruben Annink
Ruben Annink laveert tussen de volksmuziek en de Nederpop. De singer-songwriter heeft in de afgelopen jaren zijn plek gevonden tussen de stijlen van Acda & De Munnink, Marco Borsato, Blof, en Guus Meeuwis. De Haarlemse zanger – die zijn carrière als straatmuzikant begon – is op zijn 15e ontdekt door Ali B waarna hij al snel hits scoorde met onder andere Jonna Fraser, Teske en Keizer. Inmiddels heeft de zanger  afscheid genomen van de urban muziek en hij heeft zijn eigen sound en stem ontwikkeld, te horen op zijn aankomende EP Helderzien. “Ik wil mensen in mijn wereld verwelkomen”, zegt Annink over zijn muziek.

"Het muzikale duo pakt met hun eerste eigen single de NPO Radio 2 TopSong!"

NPO 2