vrijdag 6 mei 2022

SUPERSISTER Projekt [NIEUWE DATUM]

Let op! Dit is de nieuwe datum voor Supersister in PAARD (De originele datum was 18 november 2021). Gekochte tickets voor de oude datum blijven geldig.

De Haagse groep Supersister gooide hoge ogen in de jaren zeventig. De band rondom Robert Jan Stips ontstond op het Grotius College in Den Haag (nu Segbroek) en groeide daarna uit tot een van de bekendste acts uit die tijd. Zo groot zelfs dat er op het hoofdpodium gespeeld werd van het allereerste popfestival in Nederland, het Holland Pop Festival in het Kralingse Bos (waar onder andere: Pink Floyd, The Byrds en Mungo Jerry ook speelden). Daarna bleef de band een soort legendarische status behouden, met nummers als ‘She Was Naked’ en ‘Radio’. Nu, vele jaren later, toert Stips nog steeds door het land met zijn Supersister Projekt en op 6 mei 2022 staat de band in PAARD.

Jazzpopprogressieve rock
Koop tickets
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

2020 werd door Supersister overgeslagen wegens begrijpelijke redenen. Dat was een domper want in 2019 kwamen net de nieuwe LP Retsis Repus en de documentaire ‘De Tovenaar van de Nederpop’ uit. Desalniettemin komt de band in oktober 2021 met een tour terug waarin gevarieerd wordt tussen nieuw materiaal en zelfs wat Sweet Okay Supersister-songs. Ook komt eind 2020 het verzamelboek Looking Back, Naked uit. De ultieme biografie van de band die meer dan 950 bladzijden telt. Met de speciale SP21 band komt Stips naar PAARD voor een show vol oud- en nieuw materiaal. Een genot voor de liefhebber van weleer en de jonge fan van Haagse trots.

Een van de meest onderschatte hoofdstukken in de vaderlandse popgeschiedenis is toch wel Supersister

OOR