vrijdag 6 mei 2022

SUPERSISTER Projekt

Let op! Dit is de nieuwe datum voor Supersister in PAARD (De originele datum was 18 november 2021). Gekochte tickets voor de oude datum blijven geldig.

Voordat in 2022 zich later hele nieuwe plannen ontvouwen rond Supersister Projekt, staat de band nu supergemotiveerd klaar om de in het najaar van 2021 afgebroken tour alsnog af te ronden. Hoe jammer was het dat Supersister-oer-man Robert Jan Stips op 19 November – bekend moest maken dat het geplande concert hier in het PAARD samen met de andere twee laatste optredens van de tour, door zijn coronabesmetting afgeblazen werd. Het net op stoom gekomen nieuwe Supersister-supertrio, een heel bijzondere bezetting met Rinus Gerritsen op bas en Leon Klaasse op drums, laat het daar gelukkig niet bij zitten. Nu er weer volop zonder beperkende maatregelen gespeeld kan worden, komen ze op 6 mei 2022 hun ‘Haagse Thuiswedstrèd’ weer dubbel en dwars inhalen! Met daarin centraal natuurlijk het ‘70er jaren klassieke’ Supersistermateriaal, zoals bv de live hit ‘Wow’, maar ook het nieuwere werk van de LPCD ‘Retsis Repus’ (2019) – terwijl het Dona Nobis Pacem (Geef Ons Vrede) van ‘She was Naked’ nog nooit zó op z’n plek geklonken zal hebben als nu in deze bizarre tijden.

Jazzpopprogressieve rock
Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

2020 werd door Supersister overgeslagen wegens begrijpelijke redenen. Dat was een domper want in 2019 kwamen net de nieuwe LP Retsis Repus en de documentaire ‘De Tovenaar van de Nederpop’ uit. Desalniettemin komt de band in oktober 2021 met een tour terug waarin gevarieerd wordt tussen nieuw materiaal en zelfs wat Sweet Okay Supersister-songs. Ook komt eind 2020 het verzamelboek Looking Back, Naked uit. De ultieme biografie van de band die meer dan 950 bladzijden telt. Met de speciale SP21 band komt Stips naar PAARD voor een show vol oud- en nieuw materiaal. Een genot voor de liefhebber van weleer en de jonge fan van Haagse trots.

Een van de meest onderschatte hoofdstukken in de vaderlandse popgeschiedenis is toch wel Supersister

OOR