Jan-Willem Bullee
maandag 8 april 2019

HEROES: SUPERSISTER PROJEKT 2019

19:30 uur deuren open
20:30 uur Supersister Projekt

Zo’n 50 jaar na dato neemt Robert Jan Stips – tussen zijn bezigheden met de NITS door – de uitdaging aan nieuwe songs in de stijl van zijn legendarische eerste groep SUPERSISTER te schrijven.
Onder de naam SUPERSISTER PROJEKT 2019 heeft hij dit materiaal met een aantal muziekvrienden-door-het-leven onder het wakend oog van ‘Het Uur van de Wolf’ * opgenomen en ligt nu de CD ‘RETSIS REPUS’ eind maart klaar voor release.

Stips: “Niemand speelt dwarsfluit zoals Sacha van Geest en niemand kan bassen als Ron van Eck dat deed…”. Daarom heeft RJ gekozen voor een totaal andere, niet vergelijkbare  bezetting en heeft hij 2 strijkers en 2 trombones toegevoegd aan de basis van bas, drums en toetsen. Het Supersister typerende ontbreken van gitaar houdt dus wél stand…!

Bekijk Het Uur van de Wolf: Robert Jan Stips – De tovenaar van de Nederpop hier.

popprogressieve rock
Archief
  • € 25,00
  • € 27,50
  • € 30,00
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Supersister werd geboren in de roaring sixties en werd in de vroege jaren ’70 een lokale legende met hun eerste single ‘She was Naked’, gevolgd door vier opmerkelijke albums. Van progressieve rock, gaande van jazz tot pop. Via Golden Earring, Sweet d’Buster, Transister, o.a. het produceren van Gruppo Sportivo en een vruchtbare knipperlicht-samenwerking met Freek de Jonge, klimt deze artiest zelf omhoog aan de Nederpop ladder. Zo’n 40 jaar tot op de dag van vandaag is hij in binnen- en buitenland succesvol aktief bij NITS, voor wie hij o.a. in 1992 het symfonische werk ‘Hjuvi’ voor popgroep en het (RSO) orkest schreef. In 2018 was hij met NITS-aktief met een uitgebreide binnenlandse en Europese tournee en een zeer succesvolle samenwerking met Scapino Ballet Rotterdam.

 

HEROES
In de aanloop naar ons 50-jarig bestaan in 2022 kiest Paard uit al haar programma’s 50 iconische artiesten die we als ‘Heroes’ bestempelen. Met dit label zetten we de artiesten in de spotlights die een belangrijke rol in de pophistorie spelen en plaatsen hen in muziek-historisch perspectief. Lees de bizarre weetjes, de anekdotes, persoonlijke verhalen en waarom nu juist deze artiest in Den Haag speelt.
Iedereen kan meesparen met de originele Heroes-map! Het enige wat je hoeft te doen is de Paard Heroes map aan te schaffen voor €2,50. Kijk voor meer info op www.paard.nl/paard-heroes/