zaterdag 23 september 2023 8380

SUPAFLY FESTIVAL 2023

Het hangt in de lucht. Kun je het voelen? De euforie van een nieuw festivalseizoen. Opwindend nieuws; nieuwkomer SUPAFLY FESTIVAL is terug en beter dan ooit! Voorbij het traditionele denken en diep geworteld in neo-soul, R&B, hip-hop en jazz. Een muzikaal kleurenpalet van trendsetters binnen het genre.

hiphopJazzneo-soulR&BFestival
Archief
 • € 20,00
 • Festival
 • 18:00
 • 19:00

*incl € 3,00 servicekosten

Upcoming acts. Established names.
Timetable:
 • blackwave.

  Hip-hop duo from Belgium combines rap with jazz, soul and funk

  Na een toevallige ontmoeting tijdens een optreden in Brussel wisten rapper Jay Atohoun en zanger-producer Willem Ardui niet dat hun korte uitwisseling destijds de grenzeloze, groovende uitgestrektheid van de blackwave zou worden. Ze wisselden al snel ideeën online uit, wat culmineerde in hun debuut-EP, Mic Check uit 2017. Hun mix van rap en livemuziek bleek een succes en in 2019 verscheen hun langverwachte eerste studioalbum ARE WE STILL DREAMING?, met onder meer YellowStraps, K1D en Benny Sings. Een jaar later verscheen het duo besloot naar Los Angeles te reizen. Tijdens hun twintigdaagse reis naar de Amerikaanse westkust schreven en werkten ze met hernieuwde passie, inspiratie en visie aan nieuwe muziek en keerden ze terug naar België met een dertigtal demo’s op zak. Met 11 van deze Amerikaanse tracks creëerden ze een tweede album, no sleep in LA, dat in 2022 uitkwam.

 • Nana Fofie

  Rotterdam afro-soul artist is getting ready to take over the world

  Nana Fofie is een 27-jarige singer-songwriter van Ghanese afkomst die haar muzikale talent vanaf haar vroege jeugd heeft onderzocht en dit in 2017 naar de wereld heeft gebracht door covers op YouTube uit te brengen. Sindsdien heeft ze groot succes gehad in haar carrière, waarbij ze samen met Juice World voor Nicki Minaj opende voor de Nicki World Tour en miljoenen views op YouTube en miljoenen plays op Spotify heeft verzameld. In de volksmond bekend en bewonderd om haar creativiteit en sterke banden in de Ghanese muziekscene, verspreidt haar trouwe fanbase NaNation de hele wereld met 500.000 maandelijkse luisteraars. Deze Rotterdamse zangeres heeft zichzelf gevestigd als een van de weinige vrouwelijke ‘Afro-Europese’ artiesten en we verwachten van haar dat ze nog grotere stappen zal maken in de industrie terwijl ze authentieke muziek blijft maken die het hart van velen spreekt.

 • James Vickery

  The face of UK R&B

  James Vickery, het nieuwe gezicht van de Britse R&B, trok wereldwijd de aandacht met zijn virale COLORS-sessie, die 32 miljoen keer werd bekeken. Zijn onafhankelijke EP “Sheet Music” bevestigde zijn opkomende sterrenstatus, waarin hij zijn uitzonderlijke muzikale talent toonde en resonantie vond bij fans en critici.

  Het succes lanceerde hem naar een uitverkochte tournee door de VS en Canada, waarbij hij obstakels wist te overwinnen ondanks zijn doofheid aan één oor. Bekend om zijn meeslepende liveoptredens, biedt zijn “Live From London” serie een meeslepende ervaring. Als headliner op prestigieuze locaties over de hele wereld weet Vickery het publiek te betoveren met zijn uitzonderlijke zangkwaliteiten en magnetische podiumaanwezigheid.

 • Full Crate & Band

  Always ahead of the curve

  Opgegroeid door zijn Armeense ouders en op jonge leeftijd van 13 jaar naar Nederland verhuisd, werd Dutch/Armeense Full Crate blootgesteld aan verschillende culturen vanaf het begin en weet hij hoe hij moet werken voor zijn succes.

  De afgelopen jaren is Full Crate een belangrijke kracht geweest in de opkomst van de underground muziek, waarbij hij zijn productie, schrijf- en live show-niveau heeft ontwikkeld. De veelzijdige Full Crate heeft een reeks nummers uitgebracht die bewijzen dat hij altijd voorop loopt.

 • Maydien

  Brings a new hybrid sound

  Maydien is een Nederlandse zanger die de stijlen hiphop, neo soul en future beats combineert tot een frisse nieuwe hybride geluid. Hij heeft opgetreden als openingsact voor Jay Z, Frank Ocean, Anderson .Paak en anderen, en heeft zich zojuist aangesloten bij het roster van het Franse platenlabel Roche Musique.

 • Hatoon

  A new sound in Jazz, Neo-Soul en Alternatieve R&B.

  De onafhankelijke Soedanees-Nederlandse artiest, Hatoon, zal het podium opwarmen met een stevige live performance. Ze wordt sterk beïnvloed door hedendaagse artiesten zoals Nai Palm, Cleo Sol en Erykah Badu, en vormt daarmee een nieuw geluid van Jazz, Neo-Soul en Alternatieve R&B.