zondag 20 oktober 2019

STRIKING MATCHES + Tenille Townes

Op 20 oktober strijkt in PAARD een heel fijne double-bill  neer voor de liefhebbers van soulvolle country. Striking Matches en Tenille Townes laten zien waarom zij beiden tot de nieuwe sterspelers van de Nashville scene behoren. Een avond vol blues, country, roots en de Nashville sound. Op 20 oktober zie je ze in onze Kleine Zaal.

Blues popcountryrockRoots
Archief
  • € 15,00
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Striking Matches brengen een onweerstaanbare combinatie van scherpe en soms vuige blues- en rootsriffs, en pop-melodieën die je nog lang bij zullen blijven. Door hun muziek loopt een duidelijke lijn van blues en country-tradities met een moderne twist, waarin je vleugen van de bekende Nashville sound terughoort.

“We kennen elkaar van gitaarles” is niet per se iets wat je veel hoort, maar Sarah Zimmerman en Justin Davis van Striking Matches kennen elkaar precies daarvan, en traden diezelfde dag op. Spoel jaren door en je ziet het succes van hun album ‘Nothing But The Silence’, dat werd geproduceerd door T-bone Burnett, en waarvan er 9 nummers in de serie ‘Nashville‘ te horen waren.

Tenille Townes  wist al heel vroeg wat haar passie was: op haar viertiende kreeg zij haar eerste gitaar van haar grootouders en op haar zeventiende werd ze al genomineerd voor ‘Canadian Country Music Award’ voor zangeres van het jaar. Vanaf daar ging het snel, en op haar negentiende verhuisde ze naar Nashville om te werken aan haar carrière. Daar bracht ze haar geprezen debuu album ‘Living Room Worktapes’ uit.  Eerder dit jaar bracht ze haar derde nummer ‘I Kept The Roses’ uit van haar tweede album dat geproduceerd is door Jay Joyce.

Striking Matches have a knack for constructing lovely songs.

Rolling Stone Magazine