Merrick Ales
maandag 5 september 2022 8377

STRAND OF OAKS

Jenny O

Timothy Showalter, de man achter de band Strand of Oaks, staat bekend als songwriter met baard, tatoeages, een gitaar en een gebroken hart. Zijn muziek zit ergens tussen indie, Americana, rock en folk. Op 5 september 2022 staat Strand of Oaks in onze Kleine Zaal waar het nieuwe album In Heaven wordt gepresenteerd, wat in oktober wordt gereleased. Het album is een hoopvolle reflectie op liefde, verlies en verlichting. Tim Showalter neemt zijn eigen verdriet en nieuw gevonden nuchterheid mee in het maken van het album. In Heaven is niet alleen een uiting van verdriet, maar ook van vreugde, feest en hernieuwde kracht.

alternatieve popfolkindie
Archief
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 3,00 servicekosten

Showalter deelt: “In Heaven is met zoveel liefde gecreëerd en mijn grootste hoop is dat het contact maakt met mensen en een tijdelijke ruimte biedt voor reflectie, vreugde en alles waar iemand naar op zoek is in hun leven. Muziek is magie en ik voel me de gelukkigste persoon ter wereld dat ik het mag delen.”

In Heaven is in oktober 2020 opgenomen met Kevin Ratterman bij Invisible Creature in Los Angeles. Carl Broemel (My Morning Jacket) is de hele plaat op gitaar te horen en James Iha (The Smashing Pumpkins) heeft zang en gitaar bijgedragen. Bo Koster zorgde voor keyboards, Cedric LeMoyne bas, Scott Moore viool en Ratterman monsterlijke drums. Showalter speelde ook veel synth op deze plaat, wat hij niet meer heeft gedaan sinds HEAL uit 2014. Met cleane geluiden en verfijnde songwriting benaderde Showalter In Heaven op een meer evenwichtige en pop-leunende manier dan zijn eerdere releases. “Ik wilde streven naar iets groters dan ik dacht dat ik kon.”

Strand of Oaks heeft op 1 oktober 2021 een nieuw album uitgebracht genaamd: ‘’In Heaven’’. Luister hier naar het nieuwe album!

Support:Jenny O
Jenny O. is een songwriter die in Los Angeles, Californië woont. Haar nieuwste single, ‘Prism’, is een langzame jam over de vergrotende krachten van liefde. Eerder bracht ze de albums ‘New Truth, Peace & Information’ en ‘Automechanic’ uit. Haar liedjes zijn terug te horen in Orange Is The New Black, Grey’s Anatomy, The Sims-videogame en in je koptelefoon.

 

 

PAARD50 // 21 t/m 30 oktober
PAARD bestaat in 2022 vijftig jaar en dat eren we met een spectaculaire feestweek in oktober: PAARD50. Tijdens PAARD50 vieren we van 21 oktober t/m 30 oktober het PAARD van toen, het PAARD van straks en vooral het PAARD van NU. 

Meer namen, programma en informatie volgt! Schrijf je in voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven en lees verder op www.paard.nl/50.

Opnieuw, beklad Showalter zijn canvas met gigantische psychedelische Americana. Galacticana is een track van enorme muzikale proporties. In zijn woorden ontdekken we de subtiele observatie van wat er kan gebeuren in het leven als we anderen binnenlaten.

Secret Meeting