Merrick Ales
zondag 13 februari 2022

STRAND OF OAKS

Timothy Showalter, de man achter de band Strand of Oaks, staat bekend als songwriter met baard, tatoeages, een gitaar en een gebroken hart. Zijn muziek zit ergens tussen indie, Americana, rock en folk. Op 13 februari 2022 staat Strand of Oaks in onze Kleine Zaal waar het nieuwe album In Heaven wordt gepresenteerd, wat in oktober wordt gereleased. Het album is een hoopvolle reflectie op liefde, verlies en verlichting. Tim Showalter neemt zijn eigen verdriet en nieuw gevonden nuchterheid mee in het maken van het album. In Heaven is niet alleen een uiting van verdriet, maar ook van vreugde, feest en hernieuwde kracht.

alternatieve popfolkindie
Koop tickets
  • € 20,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Showalter deelt: “In Heaven is met zoveel liefde gecreëerd en mijn grootste hoop is dat het contact maakt met mensen en een tijdelijke ruimte biedt voor reflectie, vreugde en alles waar iemand naar op zoek is in hun leven. Muziek is magie en ik voel me de gelukkigste persoon ter wereld dat ik het mag delen.”

In Heaven is in oktober 2020 opgenomen met Kevin Ratterman bij Invisible Creature in Los Angeles. Carl Broemel (My Morning Jacket) is de hele plaat op gitaar te horen en James Iha (The Smashing Pumpkins) heeft zang en gitaar bijgedragen. Bo Koster zorgde voor keyboards, Cedric LeMoyne bas, Scott Moore viool en Ratterman monsterlijke drums. Showalter speelde ook veel synth op deze plaat, wat hij niet meer heeft gedaan sinds HEAL uit 2014. Met cleane geluiden en verfijnde songwriting benaderde Showalter In Heaven op een meer evenwichtige en pop-leunende manier dan zijn eerdere releases. “Ik wilde streven naar iets groters dan ik dacht dat ik kon.”

Strand of Oaks heeft op 1 oktober 2021 een nieuw album uitgebracht genaamd: ‘’In Heaven’’. Luister hier naar het nieuwe album!

Opnieuw, beklad Showalter zijn canvas met gigantische psychedelische Americana. Galacticana is een track van enorme muzikale proporties. In zijn woorden ontdekken we de subtiele observatie van wat er kan gebeuren in het leven als we anderen binnenlaten.

Secret Meeting