STATE-X NEW FORMS PASSEPARTOUT

vrijdag 13 december 2013 2013

Op 13 en 14 december 2013 vindt de tiende editie van het State-X New Forms festival plaats in Paard van Troje, Den Haag. Het internationaal georiënteerde festival schetst met vele tientallen acts een beeld van het brede aanbod op underground- en experimenteel muziekgebied, en wil de verbintenissen tussen heden, verleden en verschillende kunstdisciplines zichtbaar maken. Deze onderhuidse verbintenissen geven State-X zijn onderzoekende, onvoorspelbare en spannende karakter.

Avant
archief
  • 18:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Komende weken zullen er nog tientallen artiesten en kunstenaars bevestigd worden. Op dit moment is zeker dat de volgende acts het tweede weekend van december in Den Haag te vinden zijn:
Sunn O))), The Orb: 25th Anniversary Tour, Amenra, DakhaBrakha, Patrick Wolf *,  Dean Blunt, Daughn Gibson, Biosphere, Donso, Eins Zwei & the Parallel Cinema, Meridian Brothers, Orchestra of Spheres, Richard Buckner, Selvhenter, Xenia Rubinos, Filosofische Stilte en Grtm?len.

>Bekijk hier de timetable 

Naast de muzikale inhoud is er ook dit jaar weer veel aandacht voor andere kunstdisciplines. Video-kunst, grafische vormgeving en performance-art worden tijdens het festivalweekend belicht, maar ook autonome kunst krijgt met een vijf weken durende tentoonstelling ‘Momentum’ uitgebreid de aandacht. Deze tentoonstelling is een coproductie met het REWIRE-festival.

Kaartverkoop
Op vrijdag 27 september om 12:00 uur start de voorverkoop via de website www.paard.nl.
Een beperkt aantal ‘Early Bird’ passe-partouts zal dan beschikbaar komen voor de gereduceerde prijs van € 29 euro en is te koop tot vrijdag 1 november, 12 uur. Daarna start de reguliere kaartverkoop van passe-partouts en dagtickets. Een passe-partout kost dan €35
Een vrijdagticket kost € 25
Een zaterdagticket kost € 25 

 

Het State-X New Forms festival is een samenwerking tussen Paard van Troje en Haags Pop Centrum. De tentoonstelling is een coproductie van State-X New Forms festival en het REWIRE Festival en wordt op 7 november geopend. Meer informatie ten aanzien van de tentoonstelling volgt op korte termijn.

*)Voor het optreden van Patrick Wolf is een ‘plus-ticket’ nodig. Let op: de plusticket is alleen geldig i.c.m. een State X New Forms dag- of weekendticket.