zondag 27 maart 2022

SPINVIS Clubtoer [NIEUWE DATUM]

Let op! Deze show is in verband met de coronamaatregelen verplaatst naar deze nieuwe datum. Reeds gekochte kaartjes blijven geldig en ticketkopers hebben mail van ons ontvangen. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected]

We hopen jullie allemaal op de nieuwe datum te zien!

Een blik in de Caleidoscoop van Spinvis is nooit hetzelfde. En toch weet je meteen met wie je van doen hebt. In het zweet van de festivalweide, de duisternis van de club, het pluche van het theater of de weerklank van je eigen vensterbank: zijn muziek brengt iedereen die ervoor open staat samen in hetzelfde gemoed. Een tikje melancholiek, maar hoopvol, vrij en met de blik vooruit. 27 maart 2022 in PAARD.

folklo-fisinger-songwriter
Koop tickets
  • € 28,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Erik de Jong alias Spinvis is in twintig jaar uitgegroeid tot een van de meest eigenzinnige en veelzijdige artiesten in het Nederlandse poplandschap. Zijn succesvolle debuutalbum uit 2002 leek moeilijk op te volgen, maar toch wist hij die kwaliteit te evenaren met wondermooi-weemoedige platen als Dagen Van Gras, Dagen Van Stro (2005), Tot Ziens, Justine Keller (2011) en Trein Vuur Dageraad (2017). Ook zijn nummer 1-album 7.6.9.6. uit 2020 haalde ogenschijnlijk moeiteloos alle jaarlijstjes. 

De eerste single in aanloop naar 7.6.9.6. was ‘De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won’ en daarmee bewees De Jong gelijk mee nog altijd een uitermate kundig songwriter te zijn. Zijn herkenbare stijl, het lo-fi instrumentarium en de met herinneringen doorspekte teksten die soms lastig te volgen zijn, net als een gedachtenstroom, maken ook hier weer een klassieke Spinvis van.

“Er waren rondo’s en bier. Er was gemiddeld veel zon. De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won.”

Spinvis is nog steeds buitencategorie

3voor12, op Lowlands