zondag 28 maart 2021

SPINVIS AVONDSHOW

Een van de meest herkenbare songwriters van Nederland, zo mag je Spinvis wel noemen. Al sinds 2002 is Erik de Jong bezig onder het pseudoniem, en sinds die tijd heeft bijna alleen klassiekers uitgebracht. Neem Tot Ziens, Justine Keller uit 2011 of Dagen Van Gras, Dagen Van Stro, allemaal hebben ze een sound die zo herkenbaar Spinvis is dat het een genre op zich mag heten. Nu is het nieuwe album 7.6.9.6. bijna uit en de eerste nummers die uit zijn gekomen doen vermoeden dat er weer iets moois aan zit te komen. Op 28 maart 2021 staat Spinvis in de middag met zijn band in de Grote Zaal van PAARD!

Eerder kondigden we al een middagshow aan van Spinvis, voor dat event klik je hier.

folklo-fisinger-songwriter
Koop tickets
  • € 28,50
  • € 28,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

De eerste single in aanloop naar 7.6.9.6. was ‘De Dag Dat Richard Krajicek Wimbledon Won’ en daarmee bewees De Jong gelijk mee nog altijd een uitermate kundig songwriter te zijn. Zijn herkenbare stijl, het lo-fi instrumentarium en de met herinneringen doorspekte teksten die soms lastig te volgen zijn, net als een gedachtenstroom, maken ook hier weer een klassieke Spinvis van.

“Er waren rondo’s en bier. Er was gemiddeld veel zon. De dag dat Richard Krajicek Wimbledon won.”

Als opmaat voor de nieuwe plaat liet de song zowel oudgedienden als nieuwe fans op het puntje van hun stoel zitten. Want na Trein, Vuur, Dageraad zijn de verwachtingen weer ongekend hoog, maar als iemand die kan overtreffen is dat Spinvis wel.

 

Spinvis is nog steeds buitencategorie

3voor12, op Lowlands