SPAIN

Hartstochtelijke Amerikaanse band maakt melancholische indie, a la Tindersticks.

zaterdag 11 juni 2016 8358

Voorprogramma: The Fire Harvest Spain - voor de duidelijkheid: afkomstig uit Amerika – is zo’n band waarvan het genre niet gemakkelijk te omschrijven is. Is het nu ingetogen jazz? Slowcore? Indie? Written in Music vatte het antwoord in een recensie prima samen: Spain is één van de meest hartstochtelijke bands denkbaar. De band is gevormd rond frontzanger Josh Haden, zoon van de overleden jazzlegende Charlie Haden. De rokerige stem van Haden en de lome, dromerige en melancholische muziek, doen bij vlagen denken aan bands als Tindersticks, Low en Lambchop. In juni 2016 jaar komt de band weer met een gloednieuw schijfje op de proppen en op 11 juni 2016 laten ze het nieuwe materiaal, plus natuurlijk die oude parels, horen in het Paard van Troje. Het is bovendien de eerste keer dat we de Amerikanen hier mogen verwelkomen, dus dit is nu al een show om naar uit te kijken! 

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

 “Hun heerlijk trage, simpele maar o zo doeltreffende songs met teksten over hartzeer raken altijd weer diep.”Written in Music

The Fire Harvest  
De leden van The Fire Harvest zijn duidelijk kinderen van de jaren tachtig met een muzikale achtergrond die terug grijpt naar de dagen van (alt)country en (post)punk. Het album kenmerkt zich echter door een ingetogen maar dynamisch karakter. De naam van de band zegt het al: The Fire Harvest is een perfecte band om op te warmen voor Spain!