SOUTHSIDE JOHNNY & THE ASBURY JUKES – SOULTIME DANCE PARTY

Peetvader v/d Jersey Shore sound met steengoede blues. Support: JJ Voss.

woensdag 4 mei 2016 8358

Voorprogramma: JJ Voss.

Pop/Rock
archief
  • Grote zaal
  • 18:05
  • 18:30
Nieuwsbrief

Dit? Dit is intense, bluesgetinte rock ’n roll op hoog niveau. Een must voor liefhebbers van Bruce Springsteen. Southside Johnny wordt niet voor niets de peetvader van de Jersey Shore sound genoemd. Samen met zijn band the Asbury Jukes is hij al meer dan veertig jaar een grote naam binnen de Amerikaanse muziekwereld.

Baas boven baas
Dat is niet heel verwonderlijk, aangezien de eerste drie albums werden geproduceerd door Steven van Zandt (gitarist Bruce Springsteens E Band) en veel nummers bevatten die zijn geschreven door ‘The Boss’. Maar het later uitgebrachte werk is net zo bruisend, vol frisse blazers, fijne en feestelijke songs. Bovendien heeft Southside net zo’n perfecte, doorleefde bluesstem die je tot het diepst in je ziel weet te raken. Southside heeft met the Asbury Jukes onderhand al dertig alsbums vol rauwe, rootsy, bluesy rock die ze in alle uithoeken van de wereld met hun befaamde liveshows ten gehore gebracht hebben. ‘I Don’t Want To Go Home” werd hét nummer van Southside. Een mix van melodische hoorn riffs en “soul-searching” teksten. 

Zelfs na tientallen jaren op het podium te hebben gestaan, is Southside Johnny and the Asbury Jukes nog steeds in staat om een legendarische energieke liveshow neer te zetten. 

Voorprogramma: JJ Voss
JJ Voss is een ware ambassadeur voor ‘outlaw country’-muziek, afgeleid van zijn roots in het westen van Canada. Zijn status als ‘meedogenloze live show road warrior’ wierp zijn vruchten af, met prestigieuze optredens op grote festivals in heel Noord-Amerika als gevolg. Zijn Americana-muziek is doordrenkt met eerlijke, ‘blue collar’ storytelling.

Let op: Uit respect voor de Dodenherdenking hebben wij deze avond afwijkende aanvangs- en openingstijden.