SMIF-N-WESSUN

hardcore lyrische inhoud en gruizige productie

maandag 16 september 2024

Afkomstig uit Brooklyn, New York, vormden Tek en Steele het rapduo Smif-N-Wessun, dat voor het eerst verscheen op het debuutalbum “Enta Da Stage” van Black Moon in 1993. Met hun meedogenloze rijms legden ze het fundament voor de opkomst van de rapgroep Boot Camp Clik. Twee jaar later brachten ze hun eigen werk uit in de vorm van ‘Da Shinin’, met hitsingles zoals “Bucktown” en “Sound Bwoy Bureill”. Met hun klassieke jaren 90 hiphopgeluid blijven ze ook na 30 jaar in staat om elke zaal in vuur en vlam te zetten. Op 16 september 2024 staan deze hiphopiconen in PAARD!

90's hiphop east coast Rap
koop tickets
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Smif-N-Wessun bracht op 10 januari 1995 hun klassieke debuut “Dah Shinin'” uit op Nervous Records. Het album stond bekend om zijn hardcore lyrische inhoud en gruizige productie, verzorgd door de productiecrew van Da Beatminerz, en werd geselecteerd als een van The Source’s 100 beste rapalbums aller tijden.

Eind 2005 reactiveerden ze hun originele moniker en brachten “Smif-N-Wessun: Reloaded” uit, gevolgd door “Smif-N-Wessun: The Album” twee jaar later. In 2011 werkten ze samen met hiphoplegende Pete Rock aan het album “Monumental”, met gastbijdragen van Styles P, Memphis Bleek, Raekwon, Bun B en anderen. Eind 2013 grepen ze terug op hun reggae-invloeden voor de EP “Born and Raised” met bijdragen van onder andere Jahdan Blakkamoore, Junior Kelly en Junior Reid.

SMIF-N-WESSUN

maandag 16 september 2024

koop tickets