dinsdag 18 september 2018

SAM FENDER

The Visual

Galmende indie/folkrock met 3FM-hits van piepjonge Noord-Engelsman

Sam Fender. Één luisterbeurt verraadt wellicht invloeden van  The Killers, Jeff Buckley en Ben Howard (zelfde manager!), maar Sam Fender is toch echt de stem van déze generatie. Van BBC kreeg hij de eervolle ‘Sound of 2018’ stempel waarmee hij in een soort wervelwind de lokale pubs rondom Newcastle is ontstegen. Zo kreeg hij een dikke 3FM megahit en met catchy songs als ‘Play God’ (1,5 miljoen Spotify plays) en ‘Friday Fighting’ maakte hij zichzelf ongelofelijk geliefd bij het Nederlandse publiek.

 

 

Klinkt als Jeff Buckley, The Killers, Ben Howard, HozierbritpopindieLaatste kaarten
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Hem een duizend-in-één-radio-popartiest noemen is echter onterecht: wat hem onderscheid van de massa is zijn cleane, indrukwekkende stemgeluid. Daarmee kreeg hij, naar verluid, op Eurosonic festival ‘de meest verveelde, netwerkende industrie-types stil’.  Logischerwijs mag hij zijn talent nu bij Universal tot uiting brengen en schittert hij deze zomer op festivals als Lowlands. De zanger bezingt actuele thema’s als gender, Big Brother surveillance (““no matter who you are or where you been, he is watching from the screen”) en de rol van de media en wordt zodoende omgedoopt als de ‘Britse Bob Dylan’. Slechts 22 lentes is hij overigens, deze jonge Noord-Engelsman: wij voorspellen dat hij nog heel groot gaat worden.

Supportact: The Visual
Deze Amsterdamse band vertolkt liedjes die net zo scherp berusten op sfeer en stilte als een fraaie melodie, waarbij de expressieve stem van Van Rij het absolute aandachtspunt vormt. Op vloeibare wijze schakelt ze van warm naar kil; soms vol smacht en verleiding, anderzijds onderkoeld en somber.

Paard over SAM FENDER

Van de BBC kreeg hij al de eervolle ‘Sound of 2018’ stempel, Universal heeft hem net onder haar hoede genomen en je kan hem ook alvast gaan checken op Lowlands deze zomer. Dat belooft wat! Ik vind hem een soort nieuwe britse Bob Dylan. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur
"Zo krijgt hij zelfs de meest verveelde industrietypes die aan de bar aan het netwerken zijn muisstil".

3voor12