donderdag 19 oktober 2023

RUDEBOY PLAYS URBAN DANCE SQUAD feat. DJ DNA

Special guest: 24-7 Spyz

Op 19 oktober 2023 keert Rudeboy, de MC van de legendarische Urban Dance Squad, terug naar PAARD. Samen met DJ DNA neemt hij je mee op reis langs alle 5 de UDS platen in een energieke mix.

Koop tickets
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

Urban Dance Squad was een Nederlandse raprockband oorspronkelijk opgericht voor een eenmalige jamsessie op een festival in Utrecht in 1986. De band bestond uit een gitarist, bassist, drummer, rapper en dj. Deze samenstelling resulteerde uiteindelijk in de eerste Nederlandse rockband met een rapper waarbij verschillende cultuur gemengd werden. UDS’s muziek is een mix van veel genres, waaronder funk, soul, heavy metal, hiphop, reggae, jazz en ska. Gedurende hun hele carrière schommelden ze tussen genres, midden in de carrière van de Urban Dance Squad besloten ze meer te profiteren van het succes van grunge en alt-rock terwijl ze later in hun carrière terugkeerden naar hun oorspronkelijke hiphop-roots.

SPECIAL GUEST: 24-7 SPYZ

Afkomstig uit de Bronx, New York City, 24-7 Spyz specialiseert zich in het samensmelten van funk en heavy metal, met vaak boodschapvolle teksten. De leiders van de groep vanaf hun oprichting in 1986 tot heden zijn gitarist Jimi Hazel en bassist Rick Skatore. 24-7 Spyz bracht in 1988 hun debuutalbum ‘Harder Than You’ uit, deze album kreeg veel MTV-aandacht

Een lekker nostalgisch optreden dat kan tellen en waar geen poenpakkerij aan kleeft.

Musiczine