donderdag 30 juni 2022

ROWWEN HÉZE

Let op: vanwege de coronamaatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Alle ticketkopers hebben mail ontvangen. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected]

Onderaan Beginne is weten waar je vandaan komt en een aansporing wellicht om je naar boven te werken. Meer nog dan een optimistische kreet is dit al 35 jaar het motto van Rowwen Hèze. Met opgestroopte mouwen, voeten op de grond en spuug in de handen, je een weg naar boven werken. Daarbij nooit hoog van de toren blazen. Telkens weer een publiek winnen, elk optreden een veldslag van genoegen. 30 juni 2022 staat Rowwen Heze bij ons in PAARD.

Klinkt als Peter Moeskroenlimburgsnederlandse folkmuziekpop muziek
Koop tickets
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

De Limburgse dialectband begon als een Engelstalig bandje uit Peel. Inmiddels zijn ze, dertig jaar verder, uitgegroeid tot één van de grotere acts in de Nederlandse popmuziek. De muziek heeft folk-invloeden zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. In 1992 kwam de echte doorbraak van de band door hun optredens op Pinkpop en de Amsterdam Uitmarkt. Sindsdien speelde Rowwen Hèze meerdere malen op Pinkpop, Lowlands, Parkpop en het Deense Roskilde.

Wat meteen opvalt aan de nieuwe plaat van Rowwen Hèze, de Noord-Limburgse feestband die teksten schrijft waarover je wel moet nadenken: Onderaan Beginne is mooi, ja zelfs luxueus uitgegeven, met tekstboekje en een extra boekje met haarscherpe actiefoto’s.

Nederlandse dagblad