Hans Peter van Velthoven
donderdag 14 februari 2019

ROWWEN HÉZE

Begonnen als Engelstalig bandje uit de Peel is Rowwen Hèze in de afgelopen twintig jaar uitgegroeid tot een van de grote acts in de Nederlandse popmuziek. En dat alles met liedjes in het Limburgs dialect… De muziek heeft folk-invloeden, zoals Tex-Mex en Polka en variërend tot aan gevoelige ballads. We worden heel gelukkig van een band als deze, maar wat ons nog gelukkiger maakt is dat de mannen in april 2019 een nieuw album uit zullen brengen, waarvan de eerste single begin 2019 al verschijnt.

Voor dit nieuwe album zal de band gaan samenwerken met Modestus Records. ”Het wordt een feestelijke wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar. Als het weer meezit kunnen we in de lente van volgend jaar het resultaat aan jullie laten horen. We slaan onze vleugels uit, niet alleen omdat we dat willen maar omdat we moeten; de liedjes vragen er namelijk om”, Rowwen Hèze over de samenwerking.

 

 

Nederlandsvolks
Archief
  • € 22,50
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Rowwen Hèze bracht na het debuutalbum Boem (1991) nog een tiental albums uit, die allemaal hoog op de hitparades belandden en waarvan verschillende (o.a. ‘Zondag in het Zuiden’, ‘Water, lucht en liefde’ en ’T Beste van 2 Werelden’) met goud of platina werden bekroond en door recensenten héél goed ontvangen werden. In het najaar van 2006 verscheen het alom geroemde album ‘Rodus & Lucius’ dat vanuit het niets de nummer 1 positie in de Album Top Honderd bereikte. Tijdens het jubileumjaar 2010 ging de band helemaal terug naar haar allereerste langspeler op vinyl. Het album Zilver bevat de zes originele nummers van destijds en zes nieuwe nummers die daarop zijn gebaseerd. Rowwen Hèze-songs als ‘De peel in brand’ , Bestel mar’, ‘Limburg’ en ‘De neus umhoeg’ – eveneens goed voor hoge noteringen – zijn ondertussen als klassiekers niet meer uit het muzikale erfgoed van ons land weg te denken.

Het jaarlijkse slotconcert van Rowwen Hèze was binnen enkele minuten uitverkocht, dus wacht niet te lang om een kaartje te scoren voor deze clubtour op 14 februari!

Jack Poels over de Voorwaartsch Clubtour:
‘Als ik Rowwen Hèze echt wil huure kom ik wal nar ’n club’. Dat zei mijn verzekeringsman ooit. En ik snapte hem wel. In ’n popzaal mag het allemaal iets losser, het hoeft even niet ’n zwaar geoliede machine te zijn. Als ’n festival of ’n feesttent de snelweg is, dan is de club de toeristische route. Als ‘n fijne wandeling over onze favoriete landweg aan het begin van het jaar. Langs liedjes van vroeger, maar ook nieuw werk van ons album dat in april verschijnt; voorwaartsch! Om uiteindelijk toch weer in de kroeg te belanden waar het dak er weer afgaat. Zul je altijd zien.’

''De kracht van Jack Poels is dat hij grote gevoelens en indringende beelden tot leven kan wekken met simpele woorden.''

– OOR Magazine