donderdag 11 februari 2021

ROBIN KESTER [livestream]

Gezien de voortdurende lockdown mag PAARD geen bezoekers ontvangen, maar niet getreurd! Robin Kester treedt wél op en nodigt iedereen persoonlijk uit voor de livestream die gratis bij te wonen is op donderdag 11 februari. Kijk mee via deze link!

Haar eerste EP Peel The Skin riekte nog naar indiefolk, maar het nieuwe mini-album van Robin Kester is juist een stuk dromeriger. Denk Beach House of Sufjan Stevens. Er zijn ergere vergelijkingen denkbaar. De indiezangeres werd begin 2019, op basis van de eerste EP, gebombardeerd tot grote belofte. Iets waar Kester geen boodschap aan had. Samen met Marien Dorleijn van Moss werd gewerkt aan mini-album This Is Not A Democracy. Toen in het voorprogramma van Villagers wat nieuwe songs ten gehore gebracht werden, wilde frontman Connor O’Brien koste wat kost meewerken aan de nieuwe plaat. Ook Guy Garvey, de charismatische zanger van Elbow, is fan. Met This Is Not A Democracy op zak komt Robin Kester op 11 februari naar de Grote Zaal.

Klinkt als Beach House, Sufjan Stevens en Charlotte Gainsbourg in een nog dromeriger settingdreampopfolkindieindiefolk
Archief
  • Gratis | wil je een reminder ontvangen met de link? meld je dan aan!
  • Online livestream (vanuit PAARD)
  • 21:00
  • 21:00

Het mini-album werd opgenomen in de persoonlijke studio van Marien Dorleijn, een oud psychiatrisch ziekenhuis. Iets dat al sfeervol van zichzelf is. Daarnaast werd er gebruik gemaakt van een uniek instrumentarium. Vintage drums, een antieke vibrafonette en nog veel meer. Dat allemaal om een uniek, nieuw geluid te vinden. Dat is gelukt, want bij het horen van Kesters songs sprak Guy Garvey de woorden: “I think this is great”, en dat overkomt niet zomaar iedereen.

I think this is great

Guy Garvey (Elbow)