RAHZEL (The Roots) feat. The X-Ecutioners

vrijdag 7 december 2018 2018

19:30 DJ Rockid
21:00 RAHZEL (The Roots) feat. The X-Executioners

Beatbox world champion in da house! Rahzel groeit op in de straten van Queens, New York en ontwikkelt zich vanaf jongs af aan als beatboxer. In 1995 wordt zijn muzikaliteit herkend door hiphop formatie The Roots, waarmee hij in ’99 een Grammy wint voor ‘Best Rap Performance By A Duo Or Group’. Zijn nickname ‘Godfather of Noyze’ heeft hij te danken aan het feit dat hij moeiteloos zingt of rapt terwijl hij beatboxt en met gemak een drumsectie, bassectie en melodie tegelijkertijd laat horen.

Hij wist niet alleen The Roots te overtuigen van zijn kunsten. Hij werkte samen met o.a. Erykah Badu, Ben Harper, Sean Paul en Björk en liet hierdoor de veelzijdige artiest in hem zien. Rahzel verbaast en verbijstert mensen en is ook niet van plan half werk te maken van zijn gig in Den Haag. Wat hij allemaal in petto voor ons heeft, daar kunnen we alleen maar naar gissen. Dat het ziekelijk vet wordt, is wél zeker. Billboard Magazine over Rahzel : “Everyone should experience his fascinating rhythms…using just his lips, cheeks, gums, and Adam’s apple he (recreates), with amazing accuracy and detail, tracks from the magic mixing desks of Pete Rock…and others.

Een onmisbare kans om een van de meest toonaangevende artiesten uit het genre live te kunnen bewonderen.

hiphop
archief
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 19:30
Nieuwsbrief

Maar Rahzel komt niet alleen, hij zal worden vergezeld door ongetwijfeld de beste turntablist crew allertijden, The X-Ecutioners. Deze groep afkomstig uit New York begon de formatie met elf DJ’s, maar bestaat tegenwoordig nog uit drie, namelijk Total Eclipse, DJ Boogie Blind en DJ Precision. De Amerikanen hebben bijzondere collaboraties op hun naam staan (Linkin Park, Cypress Hill) en staan bekend om hun ‘Beat Juggling’ skills en bodytricks (een rondje draaien, met de rug naar de draaitafels backspinnen). Of ze ons hierop vanavond trakteren blijft spannend, maar dat je mond open valt van spectaculair snelle scratches, is zeker.

The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion
Deze avond wordt georganiseerd in samenwerking met ‘The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion’. 1988 was een heel erg mooi jaar in de geschiedenis van het Hip Hop tijdperk. Elke zondagmiddag was het raak in het Haagse podium Paard. Vanuit heel Nederland kwamen Hip Hop fans bij elkaar om de unieke sfeer mee te maken. Jongens zoals Def Rhymes, Postman, All star Fresh en Deams waren vaste bezoekers. De nieuwste platen werden gedraaid door resident DJ Gizmo en er werd gedanst op Public Enemy, Kid & Play en Salt & Pepa. Uit de US kwamen artiesten zoals Jungle Brothers, KRS One, DJ Cash Money, Ice T, en Queen Latifah. Iedereen wilde er zijn en men praat er nog regelmatig over; wat een tijd! Uit de behoefte om deze hoogtijdagen te blijven vieren is ‘The Ultimate ’88 Hip Hop Reunion’ geboren met als doel om eens per jaar (of vaker) dezelfde sfeer uit 1988 neer te zetten! Meer weten: www.facebook.com/hiphopreunion

Support-act: DJ Rockid.
Deze baas besloot zo’n 20 jaar geleden mee te doen aan alom gerenommeerde en internationaal bekende DMC wedstrijden. En hoe: maar liefst 5 jaar achter elkaar mocht hij de felbegeerde prijs op zijn nachtkastje zetten. De winst bracht de DJ vervolgens naar New York, Londen en Parijs, waar grote artiesten stonden te popelen om met hem samen te werken. Vrijdag warmt hij de zaal op, verwacht R&B, hiphop & classics gevolgd door allerlei muzikale uitstapjes naar latin, dance & funk.
“ "You’re doing something right when Stevie Wonder gives you a standing ovation." “

Beat.com