PIP BLOM

donderdag 11 april 2024 2024

De indierockformatie Pip Blom komt uit Nederland, maar maakt internationaal faam. Met een energieke podiumpresentatie waar het spelplezier vanaf spat en liedjes die als oorwurmen in je hoofd blijven hangen, stond de groep al op festivals van Best Kept Secret (Nederland) tot Glastonbury (Engeland) tot Iceland Air (IJsland) en vulde de band zalen van Groningen (Vera) tot London (100 Club) tot New York (Mercury Lounge).

 

indiepop
archief
  • €19,00 *
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:00
Nieuwsbrief

Het nieuwe album ”Bobbie” geeft een goede inkijk in de nieuwe richting van Pip Blom. Gebleven zijn de ‘catchy popsongs with a twist’, maar waar het oude materiaal helemaal op gitaren dreef, spelen nu ook synthesizers, samples en computers een rol. Een nieuwe sound, zonder de aantrekkingskracht en kenmerken van de oude te verliezen.

Support: Dorpsstraat 3
Op een slome dag liepen wat vrienden langs het leegstaande gebouw op Dorpsstraat 3, waar zich de oude woning van de Priester van het dorp waar ze zijn opgegroeid bevind. Na een tijdje door het stoffige huis gedwaald te hebben kwamen ze uit in de kelder waar ze in tegenstelling tot de rest van het huis niet alleen maar aantroffen wat ze verwacht hadden. De kelder lag vol met analoge synthesizers, ritmeboxen en een grote platencollectie, tussen deze platencollectie vonden ze artiesten als Grauzone, ZZ & de Maskers, Kraftwerk en Erkin Koray. Geïnspireerd platencollectie en de hoeveelheid lege flessen wijn in de kelder hebben ze een lied geschreven over de priester in kwestie en zichzelf vernoemd naar het gebouw waar het allemaal is
begonnen, Dorpsstraat 3. De muziek van Dorpsstraat 3 balanceert tussen post-punk en synthwave, maar haalt inspiratie uit verschillende soorten muziek die zowel geografisch als in tijd uit hele verschillende plekken
vandaan komen en gooit dit allemaal allemaal bij elkaar. Soms lijkt het alsof deze invloeden altijd al samen hoorden en soms word je erdoor in de war gebracht en op die manier verteld Dorpsstraat 3 verhalen die je nog niet gehoord hebt.