zondag 27 juni 2021

PIETER DE GRAAF [publiek]

De PAARD IN HET PARK-concerten gaan door! Na overleg (met o.a de gemeente Den Haag) is de conclusie dat de concertreeks op een veilige manier doorgang kan vinden. Wel gaan we met zitplaatsen werken en wordt het totaal aantal bezoekers teruggebracht. Ook moet je nog steeds een geldig Coronatoegangsbewijs + legitimatie tonen bij de entree.  Lees hier alles over het verkrijgen van het Coronatoegangsbewijs. 

Op naar een mooie en veilige concertreeks in het Zuiderpark!

Lees hier het nieuwsbericht over de extra maatregelen.

Zoals elke echte artiest blijft componist en Edison winnaar Pieter de Graaf zijn creativiteit altijd naar een nieuw niveau pushen. Na het succes van zijn debuutalbum Fermata was De Graaf een nieuwe muzikale richting ingeslagen met experimentele loops en elektronica in zijn album Vortex. Daarna ging de pianist en componist verder op zijn persoonlijke en muzikale ontdekkingstocht. Daarbij liet hij zich met zijn creatieve vrijheidsdrang niet beperken door de begrenzingen van een genre of formule en daagde hij zichzelf uit door te experimenteren met de productie. De ontdekkingstocht leidde tot het openhartige album Equinox. Dit nieuwe album is een blend van romantisch, lyrisch en weelderig pianospel dat op 27 juni live ten gehore wordt gebracht in PAARD.

Avantavant gardehedendaags klassiekklassiekneo-klassiek
Archief
  • € 17,50
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

Vier tracks van het vorige album Vortex hebben nu hun weg gevonden naar Equinox, waar ze een krachtige eenheid vormen met de zes andere tracks. Deze zes zijn helemaal door Pieter zelf gecreëerd, gespeeld, opgenomen én geproduceerd, een bevestiging van zijn alsmaar groeiende zelfvertrouwen.

Op Equinox klinkt in Pieters pianospel veelvuldig en duidelijk zijn voorliefde door voor de romantische, lyrische, weelderige aanpak. Zijn vingers en zijn gemoed kunnen dat weer aan. De RSI heeft hij na vele therapieën met groot geduld en doorzettingsvermogen zo goed als overwonnen. Getuige ook de recente show in TivoliVredenburg waar hij 10 uur lang non stop improviseerde op de piano en vleugel.

Waar veel vergelijkbare neoklassieke muziek neigt naar soundscapes en klanktapijten, lijkt Pieter zijn tracks op Equinox meer en meer in de richting van echte ‘liedjes’ te sturen.

Songtitels als Event Horizon, Supernova en The Star Shift zijn ontleend aan de astronomie ofwel sterrenkunde, waarvoor Pieter al sinds zijn jeugd buitengewone interesse heeft. Albumtitel Equinox is dat eveneens. ‘Equinox’, legt hij uit, ‘is wanneer de zon boven de evenaar staat, op het hoogste punt, als de dag en de nacht even lang zijn. Dat is de verandering naar de lente of naar de herfst, het aanbreken van een nieuw jaargetijde.’ Bijna vanzelfsprekend eindigt het album met August Sings, waarvan een zomerse gloed en harmonie lijkt af te stralen.

Het album Equinox wil ook nadrukkelijk een afspiegeling zijn van een nieuwe balans die Pieter in zijn leven heeft gevonden. Fysiek én mentaal. ‘Ik leef gezonder en bewuster, met meer sport en meer rust in mijn privéleven. Ik beleef muziek nu bijna lijfelijk als een helende kracht.’ Op Equinox heeft Pieter de Graaf de kleppen opengezet voor hoop, liefde, warmte, wilskracht en een positieve kijk op het leven. Dat hoor je aan het album af. In al zijn elegante gratie vormt Equinox de verklanking van pure emotie en pure schoonheid. Dat maakt Equinox tot zo’n fantastische, overrompelende en unieke luisterervaring.

De componist bewijst dat er anno nu ook nog steeds heel veel mooie en pure muziek gemaakt wordt.

IndebanvanNL