woensdag 25 september 2019

PHILIP KROONENBERG

Philip Kroonenberg maakt een sophisticated soort Americana, waarin je meteen verwantschap hoort met J.J. Cale, Ry Cooder, Tony Joe White en de aartsvader Bob Dylan. Kroonenberg is het soort liedjesschrijver dat met de jaren beter en beter wordt; een muzikant die bekend staat om zijn vertelkunsten en eigenzinnige gitaarstijl waarin double-bass fingerpicking, flatpicking, en een flamenco-achtige slag opduiken. Met het emotioneel diepgaande album ‘Some More Time’ debuteert de Americana-veteraan glorieus op het Excelsior Recordings label. Op 25 september presenteert hij zijn nieuwste album in PAARD!

americanaBluesRoots
Archief
  • € 15,00
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

Komt een vrouw bij de dokter… Philip Kroonenberg zijn geschreven in de wachtkamers van ziekenhuizen, waar hij zat te wachten, terwijl zijn vrouw behandeld werd voor een ernstige ziekte. De muziek ontstond thuis. Eind goed, al goed, zijn vrouw is gelukkig hersteld. Het heeft geleid tot Kroonenbergs meest persoonlijk plaat in zijn lange loopbaan. De twee bekendste bands waarin hij heeft gezeten zijn de nu weer actieve Freelance Band en Personnel die hij begon met collega singer-songwriter Ad Vanderveen. Vanaf midden jaren negentig kunnen we spreken van een solocarrière van Kroonenberg, die hij met vier verschillende bands voortzet tot op de dag van vandaag.

Philip Kroonenberg behoort tot de top van het Nederlandse singer/songwriters gilde. Hij koppelt swamp en countryblues aan zonnige Caribische ritmiek

OOR Magazine