zondag 21 april 2019

PETE ROCK

De New Yorkse hiphop producer Pete Rock heeft eigenlijk geen introductie meer nodig. De godfather van de jazzrap werd bekend in de jaren 90 door zijn fusie van obscure jazz samples en funky hiphop beats. Hij produceerde tracks voor onder andere A Tribe Called Quest, Slum Village en Kanye West en inspireerde menig hiphop artiest. Liefhebbers van producers als J Dilla en Nujabes kunnen hun hart ophalen tijdens het enige optreden in NL van Pete Rock.

Klinkt als J Dilla, Nujabes hiphop
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Geboren in de Bronx en opgegroeid in New York, werd Pete al vroeg geïntroduceerd in de hiphop scene door zijn neef Heavy D. In de jaren 90 vormde hij een duo met CL Smooth en wist zich zelf al snel te bewijzen als producer. De combinatie van Pete’s hiphop beats en CL Smooth’s filosofische rap bracht 3 albums voort; All Souled Out, Mecca & The Soul Brother en The Main Ingredient. Daarnaast heeft deze vader van de jazzrap samengewerkt met artiesten als A Tribe Called Quest en won hij een Grammy voor zijn bijdrage aan Kanye West’s My Beautiful Dark Twisted Fantasy. Gewapend met soulvolle hiphop en rauwe jazz samples, zal Pete Rock op 21 april naar Paard komen. En dat wil je niet missen!

Support: Mad Rev
Revellinho Hamel aka Mad Rev zal voor Pete Rock de zaal opwarmen. Met een boterzachte flow rapt de Amsterdamse MC vlijmscherpe rhymes over onderwerpen als racisme en gerechtigheid. Daarbij wordt hij begeleid door funky beats en jazzy basslines die doorweekt zijn in hiphopinvloeden van iconen als Naughty by Nature en A Tribe Called Quest. 21 april staat hij in de Kleine Zaal.

Hip-hop producers rarely come greater than Pete Rock

Nate Patrin voor Pitchfork