vrijdag 28 juni 2019

PARKPOP DOWNTOWN

SENA's GIRLS (who) ROCK

Het Parkpop Weekend aftrappen doe je op vrijdag 28 juni bij Parkpop Downtown! De jaarlijkse kick-off in het Paard in Den Haag, waar je gratis en voor niets geniet van vele acts van uiteenlopende genres. De line-up licht iedere editie een thema uit dat dringend onder de aandacht moet worden gebracht, dan wel een item dat tot de verbeelding spreekt. SENA’S GIRLS (who) ROCK doet beide! Want dat de mannelijke dominantie in de muziekindustrie is nog altijd pijnlijk aanwezig blijft, is een feit. Een programmering met powervrouwen in de hoofdrol, maar uiteraard een feestje voor iédereen. Kom op 28 juni naar het Paard voor de ultieme kick-off van een heel weekend Parkpop!

festivalgirlpowerGratis
Archief
  • Grote Zaal
  • 19:00
  • 20:00

Line-up:
Hooverphonic
De ware hitmachine Hooverphonic staat al jaren aan de top van de Belgische muziekscene. De groep brak door met hits als ‘Mad About You’ en ‘2 Wicky’, en kreeg vooral binnen eigen grenzen legendarische status dankzij hun eclectische geluid.
RONDÉ
Deze vijfkoppige band pakt je volledig in met catchy popliedjes die met geen mogelijkheid uit je hoofd te krijgen zijn. In 2014 zette het vijftal zichzelf op de kaart met de single ‘Run’ en hierna scoorden ze hit na hit.
Sheila & The Kit
Flirten met de jaren ’80, met een hedendaagse twist; de alternatieve synthpop band Sheila & the Kit kan het als geen ander. Het duo van eigen bodem mixt opvallende vocals met motorische synths en drums, met als resultaat een edgy en energieke sound, die is ontworpen om op te dansen.
I Am Aisha
Met pompende beats en een rauwe stem trapte I Am Aisha de deur in van de Nederlandse Pop en R&B wereld. De tekstschrijver en zangeres, bekend van o.a. de platina hitsingle ‘Zulke Dingen Doe Je’ ft. Dio, bewijst ze dat vrouwen in woord, beeld en techniek net zo hard, of zelfs harder, over kunnen komen als mannen.
S10
Met meeslepende teksten over donkere trap producties deelt S10 met rap, zang en spoken word haar meest persoonlijke verhalen. In haar muziek is ze oprecht en schuwt ze niet weg van onderwerpen als mentale problemen.
Asezina
Vers talent alert! Sinds kort zijn er vanuit Den Haag geluiden te horen over de vrouwelijke rapper Asezina. Haar leven draait al jaren om muziek en een aantal maanden geleden vertrok haar muziekcarrière officieel uit de startblokken.
Muthoni Drummer Queen
De Keniaanse Muthoni Drummer Queen neemt je mee naar een modern Afrika: trots, sterk en ambitieus!  De ‘koningin’ van de urban scene van Nairobi geeft de Motown-formule een post-millennial make-over
Tante Joke Karaoke Band
Kom maar door met de meeschreeuwhitjes, liefdesduetten en muziek om op te dansen! De Tante Joke Karaoke Band en DJ’s zorgen voor een knotsgekke nacht.

 

Shopping Night ‘Uptown Funk’
Parkpop en Shopping Night Den Haag slaan de handen ineen en laten, naast het Paard, ook het stadshart dansen! Dit jaar kan je al swingend door de straten van de Binnenstad Den Haag genieten van livemuziek en toffe optredens. Check de website van ShoppingNight voor het volledige programma.

PARKPOP DOWNTOWN | VRIJDAG 28 JUNI 2019

Parkpop Downtown
Paard | Prinsegracht 12, 2512 GA, Den Haag
Aanvang: 19:00 – 04:00 uur

ShoppingNight Den Haag; ‘Uptown Funk’
Binnenstad Den Haag
Aanvang: 17:00 – 00:00 uur