Paardcafé: FRIDAY

vrijdag 4 oktober 2024

“Thank God It’s Friday” is niet alleen het motto, maar ook de levenswijze van beste vrienden Koen Brouwer en Quinten Huigen. De band staat in het teken van muziek, vrijheid, maar bovenal van hun vriendschap.  

Koen en Quinten ontmoeten elkaar in 2010 tijdens het eerste jaar van hun opleiding aan het conservatorium van Amsterdam. Het is broederliefde op het eerste gezicht. Overdag samen beuken op kantoor en ’s avonds samen knallen met hun bands op podia van bedrijfsfeesten in binnen én buitenland. Daarnaast schreven ze muziek voor commercials en andere artiesten in binnen en buitenland.

Wat nog ontbrak was eigen muziek en n 2020 was het tijd voor hun eerste echte eigen single “21”. Deze track werd gelijk Topsong bij Radio 2 en vanaf hier was er geen weg terug. Na een succesvol eerste album met inmiddels al meer dan 10 miljoen streams op Spotify zijn ze nu klaar voor hun nieuwe muzikale koers. 

De vrienden geloven dat de wereld maakbaar is. Midden in de crisistijd een evenementenbureau starten of er met een nieuwe band samen voor gaan tijdens een pandemie. Ain’t no mountain high enough. Gewoon doen. En zo wordt FRIDAY geboren. 

Geinspireerd door The War on Drugs, Harry Styles, Jungle en de eerdere platen van Coldplay hebben ze een jaar vrij genomen om hun nieuwe sound te vinden, en die hebben ze gevonden. En ze kunnen niet wachten om deze sound aan de wereld te laten horen!

pop rock
GRATIS TICKET
  • Café
  • 20:00
  • 20:00
Nieuwsbrief

Paardcafé: FRIDAY

vrijdag 4 oktober 2024

GRATIS TICKET