zaterdag 2 november 2019

Paardcafé: Subdural + Karvel

Subdural werd in 2017 gevormd door IJslandse neven Geir en Gisli, trok hun harde rock zware riffs van invloeden zoals Black Sabbat, tool, led zeppelin. In 2019 kwam er een verhuizing naar Nederland met de toevoeging van de Australische bassist Steve. Samen hebben subdural hun strakke IJslandse hardrockgeluid geëvolueerd tot een huidige explosieve liveset bestaande uit originele muziek. Met hun toonaangevende single ‘fade’ is hun optreden klaar om het bloed te laten stromen en pompen.

Karvel speelt rauwe progressieve stonerrock met een vleug melancholie. Laag, gruizig, op het vieze af. Als een driekoppig monster verslinden ze elementen van Soundgarden, Karnivool, Steven Wilson en Mastodon, waarna riff na riff wordt uitgespuwd. Bas en gitaar als een klont energie, zang laag, dan wel in harmonie en drums die de beat maar al te graag willen benadrukken.

In het najaar van 2019 brengt deze Rotterdamse band haar eerste EP uit met als doel om zoveel mogelijk op te treden. En ze stoppen pas als ze alle rockpodia hebben platgespeeld!

alternatieve rockBluesstoner rockGratis
Archief
  • Paardcafé
  • 19:30
  • 20:30
  • 23:30