Paardcafé: Awash + Kasper Baum

donderdag 3 november 2022 2022

Awash maakt melodische gitaarpop met accenten van piano en fretloze bas. Boeiend in zowel het klein als het groot, lyrisch, breekbaar en vol overgave, met vergelijkingen naar R.E.M, Editors & Racoon.
Meer dan 250 optredens, waaronder voorprogramma van James Walsh van Starsailor, diverse radio-optredens (Nachtegiel en Ekdom In De Nacht bij 3FM), festivals nationaal/internationaal en een toer door Engeland.
Hun gedrevenheid brengt Awash op steeds mooiere plekken. Na het goed ontvangen debuutalbum ‘Turn The Lights’ (2013) en de EP ‘Carry On’ (2015) is nu het tweede album ‘Waiting Words’ een feit. Opnames zo divers als het leven zelf. Autobiografisch maar soms vanuit een ander perspectief beschreven. Waar het vorige album ‘Turn the lights’ een reis naar geluk was, is dit album een greep uit de dagelijkse realiteit.
Begin juli 2020 kwam Awash met een nieuw single ‘Shadow or sun’. Voor deze single is samengewerkt met award winning producer Warren Huart (o.a Aerosmith, the Fray, Korn, James Blunt). De band is nu bezig met een nieuw single genaamd ‘The Calling” die eind september zal verschijnen.
“Het lange wachten op een opvolger voor hun debuutplaat was meer dan de moeite waard, zeker als je bedenkt wat het kwaliteitsniveau is van de negen liedjes op “Waiting Words” (www.rootstime.be)
“Met de geweldige stem van Geert van der Burg die overtuigend doet denken aan bijvoorbeeld een Eddie Vedder (Pearl Jam) en aangevuld met nog een viertal zeer getalenteerde muzikanten” (3voor 12 ZH).
Ontmoet KASPAR BAUM. De nieuwe Utrechtse band, verrezen uit de as van de pandemie en geïnspireerd door onder meer Arcade Fire, Wilco, Radiohead, dEUS, The Cure, Editors en The War on Drugs.

Alternative pop rock
archief
  • Café
  • 20:00
  • 20:00
Nieuwsbrief