PAARD VAN STAL

vrijdag 31 augustus 2018 2018

TIMETABLE Bekijk de timetable hier
Bands die op festivals als Wildeburg zorgden voor ongekende, euforische momenten, de nieuwe favorieten in muziekland en oude bekenden in opwindende, nieuwe projecten: de indie/garage/world-acts die komen schitteren op Paard van Stal hebben hun muzikale meerwaarde allang bewezen, maar recensies en eindejaarslijstjes zijn nooit doorslaggevend geweest. Dit is vooral een line-up waar wij zelf dolgelukkig van worden, vreugdekreetjes van uitslaan en van in onze handjes wrijven. Deze avond is, naast een gigantisch lekker feestje, ook het startschot van ons nieuwe concertseizoen: haal dat Paard van Stal en zet er een paar nieuwe hoeven onder, want hard zal die gaan vanavond.

Voor liefhebbers van canshaker pi, modern english, lewsberg, mauskovic dance band afro-beat electronic indie post-punk psychedelisch slacker surf
archief
  • Grote Zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Grote Zaal
Canshaker Pi
De Amsterdamse band is het liefdeskind van Pavement en de Jackson 5 dat aan een infuus van Red Bull ligt. Garagerock die rammelt, rommelt en niet binnen de lijntjes kleurt, zoals, nouja Pavement dus- en Teenage Fanclub dat ook deden. Zetten eerst de boel nog even op stelten op Lowlands en maken het cirkeltje rond op Paard van Stal.

Modern English
Ouwe rotten? Welnee, Modern English, de new-wave/post-punk sensatie uit Essex staat nog recht overeind. Hits ‘I Melt With You’, ‘Hands Across The Sea’ en ‘Ink and Paper’ bevatten, naast een flinke dosis Joy Division, ook vriendelijkere popinvloeden á la Duran Duran. Dit kunnen Britten toch écht het allerbeste.

Mauskovic Dance Band
Er zijn vele acts op deze editie waarbij het dansen wordt, maar bij de Mauskovicjes krijg je de dansgarantie in marmer gebeiteld mee: bereid je geestelijk en lichamelijk voor op een waanzinnig opzwepende en hypnotische analoge danspartij. Dit vijftal heeft een obsessie voor 70’s afro-beat en Colombiaanse cumbia, mixt die met vroege eighties New york no-wave en wat krijg je dan? Afro-Carribbean space disco, baby!

80s 90s Nullies Afterparty
Het oude vertrouwde recept is gewoon terug na onze zomerstop! Voor degenen die zich het cassette bandje nog kunnen herinneren, die Sixteen Candles en The Breakfast Club hebben gezien, die het Carlton (Fresh Prince Of Bel Air) dansje nog moeiteloos kunnen nadoen of live bij de Justin/Britney break-up waren. Dans de hele nacht in het Paard, hou je vooral niet in! Check hier het facebook event

Kleine Zaal
Niko
Niko heeft psychedelische slacker uitgevonden en dat klinkt een beetje hoe Kurt Vile had geklonken als hij in Den Haag geboren was. “Met vleugjes Brian Jonestown Massacre en Jacco Gardner ook nog eens een ware psychedelische attractie,” zo schrijft The Daily Indie. Niko overhaast niets en vraagt jou dat ook niet te doen: al zul je deze boefies wel heel rap in je hart sluiten.

Dandana
De afro-georiënteerde band Dandana stond voor het eerst op het Paard-podium tijdens het State-X New Forms festival en zien we sindsdien heel graag terug. De groep werkte samen met Fily Dioma (de West-Afrikaanse ‘Jimmy Hendrix’) en wist haar dronegrooves nóg besmettelijker te maken. In werkelijk iedere noot hoor je de liefde voor muziek terug.

EUT
Een Zweeds talent voor melodie, een Duits gevoel voor ritme, Franse flair en Brits bravoure weten ze je mee te nemen in hun energieke liveshow. Nineties-inspired rockliedjes met jengelende gitaren en een overload aan ideeën, zo onstuimig dat je van begin tot eind met een grijns mee staat te springen.

Conjunto Papa Upa
Deze Brits-Nederlandse band heeft een totaal eigen geluid. Gooi psychedelische tropische surf in een blender met rock en samba en je hebt Conjunto Papa Upa. Met hun lo-fi gitaren, psychedelische orgeltjes en Venezolaanse polyritmische grooves geven ze die Afrikaanse touch. Zo moeilijk als het je mond uitkomt, zo makkelijk nestelt deze band zich in je heupen.

WWWater
De Gentse zangeres met Caribische roots nodigt je uit in een wereld van samples, verhalende zanglijnen en dansbare beats. WWWater is het minimalistische elektronica-project van Charlotte Adigéry. WWWater kreeg dankzij de Soulwax-broertjes Dewaele de best denkbare springplank: een dikke feature op de soundtrack voor de film Belgica en optredens op festivals als Down The Rabbit Hole.

Paardcafé
Certain Animals
Certain Animals serveert smerige rock met een vleugje psychedelica. Na 25 shows tijdens Popronde 2017, is het Rotterdams trio klaar om deze zomer de festivalweides te bestormen op onder andere Zwarte Cross, Oerol, Bevrijdingsfestival, Big Rivers en meer. In september komt de in eigen studio opgenomen EP ‘Down The Rabbit Hole’ uit op 12” vinyl, met releaseparties in Rotown (Rotterdam) en Sugarfactory (Amsterdam). Maar voor het zover is, komt Certain Animals ons verblijden op Paard van Stal.

The Blank Tapes
Wat als de Lou Reed de nummers van The Archies had geschreven? Dan klonk het hoogstwaarschijnlijk als het geluid van The Blank Tapes. De uit Los Angeles afkomstige psychrockers bieden een trip down memory lane met onvervalste ‘60s surf-psych-pop – immer ontspannend en psychedelic, baby! Muziek die zich net zo goed leent voor een ultieme chillsessie op je retro fauteuil als voor een zwoel strandfeestje én zich bij uitstek leent voor -de-voetjes-van-de-vloer in Paardcafé.

Lewsberg
Lewsberg stroopt zijn Rotterdamse mouwen op voor kraut geinfecteerde noise pop vol rammelende gitaren, die volgens de Volkskrant “zo aangenaam zijn dat je zou willen dat er nooit een eind aan komt.” Al bij de eerste klanken zie je direct die iconische hoes met banaan van The Velvet Underground voor je: bij praatzingende frontman Arie stroomt poezië net zo door zijn aderen. Ook ver buiten de landsgrenzen is men fan: “Fucking amazing. Genuinely brilliant. I don’t understand why they’re not bigger than they are.” – Derek Robertson, Drowned In Sound (UK)

“ Canshaker Pi al eens live gezien? Zo niet: dat wordt dan hoog tijd! Jonge bands met evenveel speelplezier en energie zijn er genoeg, jonge bands met zoveel sterke en eigenwijze indiepopliedjes zijn echter op één hand te tellen. “

OOR