vrijdag 4 september 2020

PAARD VAN STAL 2020

PAARD opent op vrijdag 4 en zaterdag 5 september de poorten voor een extra speciale editie van PAARD VAN STAL! In de deze roerige tijden moeten we klaar staan voor elkaar…. samen sterk! Dus nodigen we spelers uit de Haagse muziekscene uit om hun muzikale lievelingetjes te presenteren in onze Grote Zaal. Tijdens PAARD VAN STAL, dat onderdeel is van UIT Festival Den Haag, gaan bezoekers om op een Corona-safe-wijze op een muzikaal avontuur en presenteren organisaties zich (wat “normaal” tijdens het UIT-festival zou gebeuren).

Meewerkende organisaties: Stichting Aight, GUAP, Popdistrict, Popradar, PAARD, Projazz en Musicon.

Timetable vrijdag:
H3C Showcase – 19:00 – 19:30  – Tickets
Dragonfruit – 20:30 – 21:00 – Tickets
Queen’s Pleasure – 22:00 – 22:30 – Tickets
80S 90S Nullies: Actionhero (afterparty) – 23:00 – 03:00 – Pre-sale is uitverkocht, eventueel nog tickets aan de deur

Tickets zaterdag:
The Stangs – 19:00 – 19:30 – Tickets
Paracetamøl – 20:30 – 21:00 – Tickets
Marutyri – 22:00 – 22:30 – Tickets
G.O.D – 23:30 – 00:00 – Tickets

LET OP: Na elke show is er de mogelijkheid om te blijven hangen als de capaciteit van de volgende show dat toe laat!

FESTIVALCAMPING
Terwijl je zes lauwe biertjes en een klef croissantje balanceert, ga je vol op je muil over een a-sociaal gespannen scheerlijn. Je kijkt verdwaasd rond en blijkt bij de volledig verkeerde vriendengroep binnen gevallen te zijn. Al die partytenten lijken op elkaar natuurlijk….. We missen het: DE FESTIVALCAMPING. Daarom bouwen wij dit weekend een festivalcamping in de Kleine Zaal. Mét gras, partytenten, cocktailbar, tosti’s en campingstoeltjes. Gewoon voor dat festival-gevoel! De ingang is de trap naast de foyerbar op naar de kleine zaal. Als het vol is, kun je daar (op 1,5 m) even in de rij (zoals je gewend bent op de camping).

Kijk ook op www.uitfestivaldenhaag.nl

hiphopindie-rockpoppsychedelisch
  • 3 euro (inclusief een consumptiebon)
  • Grote zaal met zitplaatsen
  • 18:30
  • 19:00
  • 00:00

Het festival is onderverdeeld in diverse timeslots waar organisaties uit Den Haag een carte blanche hebben gekregen om artiesten te programmeren. Op die manier is er een divers programma ontstaan vol jong talent. Voor een miniprijsje kun jij aanwezig zijn bij één of meerdere momenten. Een gekocht kaartje is daarnaast óók nog eens goed voor één consumptiebon! Let op, er is maar een bepaald aantal plekken beschikbaar per optreden.

H3C Showcase (stichting Aight)
De voorhoede van de Haagse hiphopscene met Boom Down, Glodi, Jori, Skofniks, Hermes Barzelini, D.Chesron en J Benito en DJ Rashan.

Dragonfruit (GUAP)
‘’Born out of a love for sample-hiphop and neo-soul’’. Dat is de grondslag van de alternative R&B-band Dragonfruit. Met invloeden van Flying Lotus en J Dilla tot Mahalia en Sabrina Claudio wordt de sound van Dragonfruit gekenmerkt door een mix van soundscapes, samples en elektronica die samen met de vocalen van Danique van der Vlugt een relaxte, maar zeer dansbare sfeer neerzetten.

Queen’s Pleasure (PAARD)
Queen’s Pleasure is een brutale, semi-psychedelische, four piece garagerockband uit Amsterdam. Gedreven door een moorddadig en poetisch verlangen naar liefde klinkt Queen’s Pleasure als een mix tussen de Dandy Warhols en Blur, de power van The Ramones en de melancholie van The Smiths. Een ‘Wall of Sound’, met energie voor tien, die je kan verwachten van een band is z’n late tiener jaren.

The Stangs (Popradar)
De band is een naam die gebeiteld zit in de Haagse scene, met hun dune beat is deze act meerdere malen bestempeld als the next big thing. Met het uitkomen van de nieuwe single Tuschinski lijkt de band weer een stapje dichterbij wereldfaam. Onlangs is er wat geschoven in de samenstelling van deze band en dat heeft een volledig nieuwe sound opgeleverd.

Paracetamøl (Popdistrict)
Paracetamøl is een vierkoppige garage-postpunkband uit Arnhem. In 2018 ontstond deze formatie vanuit de liefde voor bands als METZ, Oh Sees, Ty Segall en Ex Cult: rauw, opwindend, oprecht en energiek. Op het podium is het viertal een uitermate intense beleving: duister, hard, venijnig en intens. De brede muzikale ervaring van de bandleden resulteert in een afwisselend geluid, zonder hiermee de garagepunk los te laten.

Marutyri (ProJazz)
Funk, fusion en jazz. Marutyri heeft passie voor de schoonheid en complexiteit van fusion muziek. De Rotterdamse 8-koppige band mixt de drie stijlen. Hun live-optredens staan ​​bekend om de enorme dynamiek, story-telling solo’s, veel improvisatie en een grote dosis funk en groove.

G.O.D (Musicon)
Speedrock uit onze eigen stad, met invloeden als Zeke, Motörhead en Peter Pan Speedrock. Een powertrio met de nadruk op POWER.

 

Meer informatie over het Haags (binnen)Uit Festival? Check de website.