PAARD VAN STAL

Seizoensopening

vrijdag 30 augustus

Voor het zesde jaar op rij opent PAARD haar deuren na een zomerstop met Paard van Stal festival. Tijdens dit festival staat het (her)ontdekken van nieuwe popmuziek centraal. De indrukwekkende en vernieuwde muziek van Sylvie Kreusch, de veelbelovende Rotterdamse Library Card en Londense singer-songwriter en multi-instrumentalist Cosmo Pyke. Meer namen volgen!

koop tickets
  • €7,50 *
  • Grote Zaal + Kleine Zaal + Foyer
  • 19:00
  • 19:00
Nieuwsbrief

LET OP: Eerste 400 bezoekers ontvangen een gratis drankje. Op=op, dus kom op tijd 🙂

SYLVIE KREUSCH
De Gentse artieste Sylvie Kreusch is hard op weg om een van de meest indrukwekkende en opwindende performers van Europa te worden. Haar baanbrekende muziek en visuals hebben al vele hoofden doen omdraaien op het gebied van muziek, film en mode. Kreusch staat bekend om haar brutale, expressieve lyriek en een scherp oor voor zowel experimentele als popstijlen.

COSMO PYKE
Cosmo Pyke is een songwriter en multi-instrumentalist uit Londen. Hij ging naar The Brit School for Performing Arts, waar hij zich voegde in de rij van bekende singer-songwriters alumni zoals Adele, Amy Winehouse, Jamie Woon, Loyle Carner en anderen. Voor zijn teksten gebruikt hij zijn persoonlijke ervaringen van het opgroeien in Zuidoost-Londen en mengt dit met invloeden van reggae, hiphop, jazz en indie. Hij is daarnaast ook skater, graffiti artiest en model. Een veelzijdige creatieveling.

LIBRARY CARD

Expressief maar bedachtzaam, schurend maar melodieus, explosief maar introvert: Het Rotterdamse Library Card is een band van contrasten. Dit wordt weerspiegeld in de structuur van de groep, die een hechte eenheid is van vier totaal verschillende karakters. Het kwartet begon in de zomer van 2021 en het lijkt niet vergezocht om te stellen dat een stukje onrust uit die periode zich heeft vastgezet in de muziek van de band, die rusteloos schommelt tussen hoekige post-punk, prachtige post-rock en snelle garage. Zelfs in een stad die bekend staat om zijn eigenzinnige gitaarmuziek, is Library Card al snel een opvallende verschijning geworden.

NEIL HOLLYN
Met een hoofd dat alle kanten op gaat, net als zijn muzieksmaak (Sam Fender,The 1975 & Coldplay) schrijft Neil Hollyn tracks over existentiële kopzorgen, beladen hartstocht & hardnekkige gewoontes. Na zijn debuut EP & een letterlijke lancering van 1 van Neil’s songs de ruimte in, is hij nu eindelijk terug op aarde, met heel veel nieuwe tracks waar je bij kunt mee-schreeuwen, -huilen & dansen. Indiepop met een vleugje 00’s britrock.

PAARD VAN STAL

vrijdag 30 augustus

koop tickets