PAARD VAN STAL

vrijdag 6 september 2019 2019

Everyone’s invited! Download rechts op deze pagina je gratis ticket >>>>>

LET’S GO! De lekkerste garagerock, psych, indie en postpunk. Opwindende, nieuwe bands waar wij zelf dolgelukkig van worden, vreugdekreetjes van uitslaan en van in onze handjes wrijven. Naast een gigantisch lekker feestje, is deze avond ook het startschot van ons nieuwe concertseizoen na een korte zomerstop: haal dat Paard van Stal en zet er een paar nieuwe hoeven onder, want hard zal die gaan vanavond.

Bekijk het tijdschema hier.

Let op, kom je alleen voor 80s, 90s Nullies en wil je na 23:00 naar binnen, dan heb je een 80s 90s Nullies ticket nodig. Deze haal je hier.

garage indie postpunk psychedelic slacker surf World 18+
archief
  • Beide zalen en cafe
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

BALOJI
De Belgische-Congolese rapper en producer BALOJI mengt futuristische Afrikaanse funk met elektronica en hiphop. Het resultaat? Totaal onweerstaanbare en eigenzinnige tunes waarop je onmogelijk stil kunt blijven staan.

YĪN YĪN
Dóór vanuit Lowlands komt Yin Yin, voor jouw portie psychrock met een Thaise twist. Ja, net als bands als Kruangbin is óók dít viertal compleet gezwicht voor invloeden uit Aziatische folk. YĪN YĪN maakt de boel nog iets tropischer en geschikter voor de dansvloer door smoorhete discodeuntjes en gillende synths mee te nemen.

TAU
Het brein achter de hypnotiserende psych/drone van TAU is drone-avonturier Shaun Nunutzi.  Naast TAU is hij lid van psych-outfit Dead Skeletons, die als geen ander weten hoe je voor een ware outer-body experience via muziek zorgt. Als dat geen bijsluiter is voor een portie duizelingwekkende psych-rock dan weten wij het ook niet meer.

MOLLY SARLÉ
Het nieuwe album van Molly Sarlé staat vol met dromerige, mellow-tracks die uiteraard barsten van de folk: de zangeres maakte namelijk deel uit van de band Mountain Man, dat bekend staat om haar traditionele Appalachiaans volksgeluid. De band kreeg veel lof van een aantal muziekcritici en het lijkt erop dat Molly’s solo-carrière hetzelfde te wachten staat.

EGYPTIAN BLUE
Messcherpe gitaren en sterke hooks: Egyptian Blue uit Brighton brengt kleur aan de avond met hun ijzersterke postpunk. Het viertal mag de mannen van IDLES tot hun fans rekenen: niet lang voordat ze onze Kleine Zaal ontgroeit.

BLACK FLOWER
“Brilliant’ aldus BBC over deze Belgische sensatie. Verwacht een ingenieuze en pyschedelische mix van Ethiopische jazz, Europese balkan, exotica, dub en overige invloeden uit alle windstreken. In bloei bereikt Black Flower gemakkelijk het hoogtepunt van de avond.

TALLIES
Zonnige dreampop met surf-invloeden en een stuwende backbeat. Het Canadese Tallies overtuigt volledig dankzij supersterke liedjes en catchy gitaarwerk, als een moderne kruising tussen Cocteau Twins, Slowdive en The Sundays.

“ trekt de band weer een muzikale ideeëntrommel open die een allesverbindende tegelijk heerlijk ingenieuze en verrassende klank heeft. Composities waar steeds weer zo ontzettend veel in te ontdekken is dat je je er over blijft verbazen hoe die mannen dat toch voor elkaar krijgen. “

lees de volledige recensie over Black Flower – Future Flora (2019)