maandag 5 augustus 2019

PAARD OP HOL: JOSE GONZALEZ @ Zuiderparktheater

Bedouine

Let op: Dit is een Paard op Hol-event en vindt plaats in het Zuiderparktheater op Henriëtte Roland Holstweg 100, 2533 ST Den Haag.

José González wist het publiek over de hele wereld te betoveren met zijn krachtige en intieme songs. Hij staat bekend om zijn zachte, peinzende stem en zachte akoestische melodieën die hij vergezeld van zijn akoestisch gitaar. Met zijn betoverende muziek, in de lijn van Nick Drake, Eliott Smith en Red House Painters. Gonzalez is een meester in het weven van diepe songs, met vele lagen waarin je voor je het weet bent meegezogen. 5 augustus in de open lucht.

Om je sneller te kunnen bedienen werkt het Zuiderparktheater in de horeca met consumptiemunten. Deze zijn  online te bestellen via deze link. Aan de kassa krijg je de bestelde munten uitgereikt. Je betaalt geen servicekosten voor de munten en je hoeft niet meer in de rij te staan. 

akoestischfolkindiefolkindiepop
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

De Zweeds-Argentijnse muzikant komt eigenlijk uit een heel andere scene dan wat wij van hem zouden verwachten; naast dat hij samen met Tobias Winterkorn Indie-pop maakte in Junip, speelde Gonzalez bas in verschillenden hardcore punk bands.  Een gevarieerd muzikaal verleden dus. Wellicht is dat wat hem zo’n bijzondere songwriter maakt. Gonzalez bracht in juni 2003 zijn debuut EP ‘Crosses’  uit en in dat zelfde jaar oktober zijn eerste album ‘Veneers’ . Deze bevatte zijn bekendste single ‘Heartbeats’ , een soulvolle akoestische variatie op de single van de Zweedse band ‘The Knife’.

Support:

Bedouine is de artiestennaam van de Amerikaans-Syrische singer-songwriter Azniv Korkejian. Azniv schrijft poëtische en zachte nummers die begeleid worden door melodieuze strijkers, of juist enkel door een akoestische gitaar. Vanaf de eerste tonen zit je in de houdgreep door de warme stem en de groen-bruine klankkleur van Korkejian haar muziek.’– aldus The Daily Indie. Korkejian’s leven is nogal een reis geweest: ze is geboren in Aleppo en woonde daarna een tijdje in Saoedi-Arabië ,voordat ze uiteindelijk in Los Angeles terecht kwam.