zaterdag 6 april 2019

ORANGE GROVE Album release show

Mr. Ray Bass

Orange Grove heeft dezelfde ‘feel good vibe’ die doet denken aan bands als Splendid. De zomerse mengelmoes van reggae, ska, rap en rock, gecombineerd met de rauwe stem van Michael Maidwell maakt Orange Grove een band met toch wel een scherp randje. Ze staan op het punt om hun lang verwachte album ´Ganja Rock´ te releasen. Een album dat compleet anders gaat klinken dan hun debuutalbum ´Genuine Origins´. Sinds dit eerste album hebben de mannen veel muzikale meters gemaakt tijdens liveshows en behoorlijk wat veranderingen doorgemaakt door het toetreden van de bandleden en producers Tim Kesteloo op de gitaar en Robert Bieseweg op de drums in 2011. En in die tijd zijn er ook interessante samenwerkingen geweest met o.a. Major Lazer, Brainpower en King Yellowman.

 

 

Klinkt als Splendid en Chef's SpecialReggaerockska
Archief

*incl € 2,50 servicekosten

Orange Grove is opgericht door de twee beste vrienden Michael Maidwell en Jacob Streefkerk, na het verlaten van het Caribische paradijs Sint Maarten, op weg naar Nederland. De bandnaam is vernoemd naar een gebied van hun thuiseiland. Eerste nummers werden geschreven, demo’s werden opgenomen en optredens in kleine bars en clubs begonnen. Het nieuwe album wordt dan ook binnenkort met volle trots gereleased, de leadzanger zegt zelf: “Dit voelt als het album waar al die jaren ervaring naartoe moesten leiden. Het voelt als ons cadeau naar de fans die ons jarenlang gevolgd en gesupport hebben.”

Mr. Ray Bass (Riëndy Holder) is een zingende bassist, drummer, gitarist en songwriter van Curaçao. Op 14-jarige leeftijd begon Riëndy met drummen in zijn plaatselijke kerk en hij ontwikkelde al snel interesse voor gitaar en songwriting. Maar het was toen hij voor het eerst een roestige oude 3-snarige basgitaar pakte bij zijn plaatselijke kerk dat hij absoluut verliefd werd op muziek. Vanaf dat moment werden Ray en de bas onafscheidelijk. Door de ritmische kennis die hij op drums had te combineren met de melodische speelstijl van de gitaar ontwikkelde Ray zijn eigen stijl en geluid op de bas. Hoewel hij zich niet graag beperkt tot slechts één genre, zegt Ray Bass dat zijn muzikale identiteit een fusie is tussen Pop, Rock & Reggae-muziek.

"The Orange Grove sound is a musical melting pot of cross-ocean influences combining the sounds of Reggae music with zouk, ska, rap and rock, complimented by lead-singer Michael Maidwell's rough yet tough voice."

Last.FM