woensdag 17 april 2019

ONUKA

Het kenmerkende geluid van ONUKA is een organische mix van elektronica, moderne pop en Oekraïense folktradities. De band werd gevormd door twee bekende Oekraïense muzikanten: Eugen Filatov en Nata Zhyzhchenko. ONUKA heeft voor de allereerste keer de rijkdom van het Oekraïense erfgoed vertaald in hedendaagse vormen, allemaal voor een veel breder publiek.

In mei 2017 werd ONUKA een speciale gast van het Eurovisie Songfestival in Kiev, het optreden veroorzaakte grote opschudding bij het Europese publiek. Binnen een paar dagen stond de EP VIDLIK bovenaan de Hitlijsten in veel Europese landen, waaronder Nederland. Sinds de bandformatie heeft ONUKA meer dan 100 concerten gegeven in Oekraïne.

 

 

elektronischmoderne popOekraïense folkWe Are Public
Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 2,50 servicekosten

ONUKA, wat letterlijk ‘kleindochter’ betekent,  is een ode aan Nata’s grootvader, een man die zijn hele leven wijdde aan het maken van traditionele Oekraïense instrumenten. De bandura, sopilka en trembita zijn stuk voor stuk traditionele Oekraïense instrumenten die bij het grote publiek nog onbekend zijn.

ONUKA’s debuut EP ‘Look’ verscheen in mei 2014 en schoot direct naar de #1 positie in de Oekraïense Itunes lijsten. Het gelijknamig album volgde vervolgens in oktober met hetzelfde bereik in de hitlijst van Itunes. Inmiddels heeft de band ruim 4 miljoen views op Youtube en sleepte al meerdere prijzen binnen waaronder die voor ‘Discovery Of The Year’ (Kiss FM, de populairste radiozender van Oekraïne) en een ‘ELLE Style Award voor Musician Of The Year’. Op het podium krijgt het duo versterking van een complete band die keyboards, drums, traditionele fluit, twee trombones, Franse hoorn, bandura en andere traditionele Oekraïense instrumenten en samplers bespelen.

 

"ONUKA’s music is timeless making the world around change its pace and the audience experience different states of body and soul: somehow you keep shifting from dancing rhythmic mood to something eternal and ageless, simultaneously learning more about Ukrainian vivid culture."

EMPR.media.nl