woensdag 1 november 2017

ONUKA

Kate Orange

Bands die hun inspiratie halen uit folkmuziek zien we tegenwoordig wel vaker maar ONUKA pakt het net even anders aan; moderne muziek maken met folkinstrumenten. ONUKA, wat letterlijk ‘kleindochter’ betekent, bestaat uit de Oekraïense muzikanten Eugene Filatov en Nata, ex-vocalist van Tomato Jaws (Oekraïne) en KOOQLA (Rusland). De naam is een ode aan Nata’s grootvader, een man die zijn hele leven wijdde aan het maken van traditionele Oekraïense instrumenten. De bandura, sopilka en trembita zijn stuk voor stuk traditionele Oekraïense instrumenten die bij het grote publiek nog onbekend zijn. Als het aan ONUKA ligt komt daar snel verandering in. In januari stond het duo nog in de Kleine Zaal maar brengt hun elektro-folk geweld dit keer naar de Grote Zaal.

Archief
  • € 22,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 20:00

*incl € 2,50 servicekosten

ONUKA’s debuut EP Look verscheen in mei 2014 en schoot direct naar de #1 positie in de Oekraïense Itunes lijsten. Het gelijknamig album volgde vervolgens in oktober met hetzelfde bereik in de hitlijst van Itunes. In februari 2016 verscheen ONUKA’S nieuwste EP Vidlik waarop de ramp in Chernobyl van grote invloed was voor het schrijfproces. Inmiddels heeft de band ruim 4 miljoen views op Youtube en sleepte al meerdere prijzen binnen waaronder die voor Discovery Of The Year (Kiss FM, de populairste radiozender van Oekraïne) en een ELLE Style Award voor Musician Of The Year.

Op het podium krijg het duo versterking van een complete band die keyboards, drums, traditionele fluit, twee trombones, Franse hoorn, bandura en andere traditionele Oekraïense instrumenten en samplers bespelen. Met hun verschijning op het Eurosongfestival 2017 en een dikke festivaltour door Oekraïne, Belarus, Polen belooft dit een bijzondere avond te worden. Partner in promotion/communication: Brand New Ukraine

Kate Orange
Stel je voor: de zoete liedjes van Kylie Minogue samen met de excentrieke stijl van Lady Gaga, dan krijg je de muziek van Kate Orange. Kate Orange is een Rotterdamse singer-songwriter, producer en DJ. Ze komt van origine uit Oekraïne en maakt voornamelijk electropop, jazz-house, indie dance en Electronic Dance Music. Haar eerste album ‘Sterio Radio’ kwam uit in 2012 en hierna volgde vele andere liedjes. Met liedjes als ‘Robot’s Tears en ‘Kiss My Lips’ is zij de perfecte opwarmer van de avond.

Paard over ONUKA

Dat was nog eens een leuke verrassing: de pauze act van het Eurovisie Songfestival overtrof alle deelnemers. De Oekraiense Onuka spatte van het scherm en trok ook eindelijk buiten de kring van Oost-Europeanen aandacht. Na een uitverkochte Kleine Zaal in januari nu naar de Grote Zaal met hun electro-akoestische dance-folk Henk Koolen,
Paard - Programmeur