donderdag 12 oktober 2017

NOUVELLE VAGUE

Door logistieke problemen zal Nouvelle Vague later in Nederland arriveren. Het concert begint daarom om 21:30 uur, de deur gaat wel gewoon om 19:30 uur open. Om de tijd te overbruggen kunt u terecht in de foyer voor een drankje, of kunt u gratis naar het concert van modern jazztrio Reis Demuth Wiltgen Trio in de kleine zaal (aanvang: 20:00 uur).

Nu zijn er veel, heel veel coverbands. Maar er is er geen een zoals Nouvelle Vague. Het Franse collectief brak ruim tien jaar geleden door met een even onverbiddelijk als geniaal succesrecept: new wave-hits uit de eighties in een loungy bossa nova-jasje. Het was voor sommige serieuze popliefhebbers even wennen om donkere nummers van Joy Division, Depeche Mode en The Sisters of Mercy gekreund te horen worden door een zwoele chanteuse op een Braziliaans ritme, maar Nouvelle Vague voert zijn muzikale verbouwingen zo goed uit dat zelfs de grootste cynicus al na vier maten om is.

Archief
  • € 27,50
  • Grote Zaal
  • 19:30
  • 21:30

*incl € 2,50 servicekosten

Onder leiding van het producer-duo Marc Collin en Olivier Libaux’s verkocht de band meer dan een miljoen platen en bracht het de Fransozen op plekken als de Royal Albert Hall en de Hollywood Bowl. Na zes jaar is daar nu eindelijk weer een nieuw album genaamd I Could Be Happy, inclusief een compleet nieuwe live show.

Op laatstgenoemde plaat heeft Nouvelle Vague het deze keer voor het eerst over een hele andere boeg gegooid. De new-wave geluiden uit de jaren tachtig hebben plaats gemaakt voor een wat hardere (post)punk-achtige invloed met covers van o.a. The Ramones, Cocteau Twins en Richard Hell & The Voidoids. Uiteraard wel weer verbouwd tot swingende jazzy popliedjes. Overigens is dit het eerste album dat ook zelfgeschreven composities bevat; vier liedjes in drie verschillende talen om precies te zijn.

Dit vind je waarschijnlijk
ook leuk

vrijdag 31 augustus

PAARD VAN STAL

met o.a. Canshaker Pi, Modern English en Mauskovic Dance Band...

Koop tickets
Als jij een optreden van Mauskovic Dance Band aan je voorbij kunt laten gaan zónder ook maar 1 x met je heupen te wiegen….dan ben je een ijskonijn en wil ik je niet kennen! Deze jongens uit Amsterdam brengen het zelfbenoemde genre ‘afro-caribbean spacedisco’ en dat is net zo onweerstaanbaar swingend als het klinkt. Eva von der Assen,
Paard - Programmeur