zaterdag 7 mei 2022 8377

NJJO & MAARTEN HOGENHUIS

Let op: vanwege de coronamaatregelen is deze show verplaatst naar deze nieuwe datum. Alle ticketkopers hebben een mail ontvangen. Niks in je mailbox? Stuur ons een berichtje op [email protected] 

Onder leiding van Maarten Hogenhuis doorloopt het NJJO met 19 toptalenten een tweejarig coaching traject inclusief diverse tournees en nationale en internationale samenwerkingsprojecten. De show op 7 mei 2022 in PAARD is hier een onderdeel van.

Het NJJO speelt grotendeels door Hogenhuis nieuw geschreven repertoire: een eclectische mix van jazz, rock en afrobeat, waarbij hij inspiratie put uit actuele thema’s zoals klimaat en vrouwenrechten.

Muziekjournalist Gijsbert Kamer in de Volkskant naar aanleiding van eer dubbelconcert NJJO & BRUUT! (met Maarten Hogenhuis): “je zou wensen dat dit gezelschap samen op tournee kon”. Dat komt dus nu dus goed uit!

Op 11 maart bracht het NJJO & Maarten Hogenhuis een eerste single Avalanche uit en er zullen dit jaar gevolgd worden door meer singles en een EP. Het nummer “Avalanche” is geschreven door Maarten Hogenhuis en Stan Vreeken. Het heeft een arrangement van Hogenhuis zelf en kent een hoofdrol voor NJJO-zangeres Jaīnda Buiter. Het is een ode aan alle vrouwen ter wereld en tevens een aanklacht tegen de kleinering van vrouwen.  Zij zijn nu aan zet. “Snowhite has woken up and now she is an Avalanche!”

 

Afro beatsJazzpop
Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:30
  • 20:30

*incl € 3,00 servicekosten

Het NJJO werd al door de 30.000 collega muzikanten/artiesten bekroond met de Zilveren Notenkraker als de nieuwe smaakmaker op de podia. Aangevoerd door Maarten Hogenhuis doorlopen de 20 toptalenten van het NJJO 2021 een coaching traject, gekoppeld aan tournees en diverse nationale en internationale samenwerkingsprojecten.

Maarten Hogenhuis is onder meer lid van de powerjazzformatie BRUUT! speelt in duo samen met gitarist Jesse van Ruller en leidt daarnaast zijn eigen trio. In de loop van Hogenhuis’ carrière spelen naast de kwaliteit als saxofonist zijn eigen composities een steeds grotere rol. En dat bleef niet onopgemerkt; in 2019 werd Maarten Hogenhuis geselecteerd voor de Compositie Opdracht van het North Sea Jazz Festival. Volgens Jazzism: “De muziek van Hogenhuis laat je weer ontdekken dat jazz leeft.”

Maarten Hogenhuis heeft veel zin in zijn missie met het NJJO: “De inzet is dat het NJJO meer is dan gewoon een vette band waar je in hebt gespeeld. Het is een springplank naar een verdere carrière als muzikant in de breedste zin van het woord. Het NJJO wordt ook een groep waarin je je eigen stem volledig kwijt zal kunnen. Ik kan niet wachten!”

Ga je naar het concert van NJJO & Maarten Hogenhuis? Dan kan je met jouw ticket nu ook gratis naar het concert van Bruut! (11mei). En andersom!

Presented by PAARD & ProJazz

Het NJJO is een groep waarin je je eigen stem volledig kwijt zal kunnen

Maarten Hogenhuis