zondag 23 mei 2021

NICOLE ATKINS [Geannuleerd]

Deze show hebben we helaas moeten aflasten vanwege de Corona maatregelen. De ticketkopers ontvangen mail.  
Unfortunately we had to cancel this show because of the Corona measures. The ticket buyers receive mail. Meer informatie over je tickets en
 verplaatsingen kun je hier vinden.

De nummers van Nicole Atkins zijn een melange van indie folk, americana en soul, met de emotie van Roy Orbison en Dusty Springfield maar met een geheel eigen sound. Nicole Atkins is dan ook geen onervaren muzikante. De singer/songwriter heeft al vier albums uitgebracht , waarvan de nieuwste Italian Ice werd geproduceerd samen met Ben Tanner van Alabama Shakes.

americanafolkindierockSoul
Archief
  • € 17,50
  • Kleine Zaal
  • 19:00
  • 19:30

*incl € 2,50 servicekosten

Italian Ice staat vol met features van haar muzikale vrienden, onder wie Jim Sclavunos and Dave Sherman van The Bad Seeds, Binky Griptite van The Dap Kings en McKenzie Smith, de drummer van St. Vincent. De 41-jarige zangeres uit New Jersey beschrijft Italian Ice als een acid trip door haar platencollectie. “Musically, it doesn’t make any sense. But I’m a superfan of all of them, and we ended up with the weirdest, craziest band ever.”

Wie eerder een show van Atkins heeft meegemaakt kan bevestigen dat ze verhalen kan vertellen als geen ander. Ze heeft dan ook veel meegemaakt. Haar vorige veelgeprezen album ‘Goodnight Rhonda Lee’ klinkt alsof het uit de jaren zestig komt en gaat onder andere over haar ervaringen met alcoholisme. Op haar eerste album Neptune City hoor je een scala aan jeugdverhalen voorbij komen. Ook op Italian Ice heeft ze het over het zien van aliens, het opblazen van een busje en het wakker worden in een sinkhole op een parkeerplaats in Knoxville.

 

Haar stem is loepzuiver en lijkt diep uit de grond van haar ziel te komen

OOR