zaterdag 20 februari 2021

NEW WAVE CITY: JOY DIVISION/NEW ORDER SPECIAL [Wordt Verplaatst]

Een dansavond met de beste new wave muziek uit de jaren tachtig. Liefhebbers van ongepolijste liedjes met gitaar, bas, drums en vooral attitude maken een trip down memory lane. Deze editie van New Wave City wordt een mooie, want hij zal in het teken staan van de muziek van Joy Division en New Order.

*Reeds gekochte tickets voor de verplaatste editie van 20 juni & 3 oktober zijn ook geldig!*

alternative danceNew Wavepostpunk18+
Archief
  • € 5,00
  • Kleine Zaal
  • 21:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Joy Division
De band rond de postpunk-held Ian Curtis zal je waarschijnlijk kennen van de grote hit ‘Love Will Tear Us Apart’ uit 1980. Kenmerkend aan de band zijn de iconische baslijnen van Peter Hook en de karakteristieke stem van Curtis, met zijn teksten over angst en depressie met een gevoel van onbegrepenheid. De band was één van de koplopers van de postpunk generatie, ook al bestonden ze maar drie jaar. Bands als Depeche Mode, Bauhaus, The Cure en U2 zijn direct beinvloed door Joy Division.

New Order
Meteen na de zelfmoord van Ian Curtis was Joy Division opgeheven. De overige bandleden gingen door met zanger Bernard Sumner onder de naam New Order. De band is meer gedreven door alternatieve electronica en mixt melodieuze synths met voortstuwende baslijnen. Ze vonden snel hun eigen unieke sound en hebben met ‘Blue Monday’ een instant classic die thuishoort zowel in de slaapkamer als op de dansvloer.

 

Love, love will tear us apart again

Joy Division