zaterdag 18 januari 2020

NEW WAVE CITY: BAUHAUS / SISTERS OF MERCY

Een dansavond met de beste new wave muziek uit de jaren tachtig. Het muziekliefhebbend collectief New Wave City neemt je terug naar de tijd van New Order, The Jam, The Sound, Human League en vele anderen! Liefhebbers van ongepolijste liedjes met gitaar, bas, drums en vooral attitude maken een trip down memory lane. Dit keer staat de eerste twee uur van de avond in het teken van Bauhaus en Sisters Of Mercy.

poppunkrock18+
Archief
  • € 5,00
  • Kleine Zaal
  • 21:00
  • 21:00

*incl € 2,50 servicekosten

Bauhaus is de grondlegger van Gothic. Hun debuut In The Flat Field uit 1980 zette de standaard voor het genre, maar eigenlijk is de single Bela Lugosi’s Dead (1979) het eerste wapenfeit van de band. Met de slepende minimale rock en het theatrale van zanger Peter Murphy, die er uit ziet als levende dode, als belangrijkste kenmerken. Bauhaus combineert donkere, minimalistische new wave met het theatrale van David Bowie uit de jaren zeventig en groeit uit tot een van de belangrijkste Britse jaren tachtig bands.

Sisters of Mercy is een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren tachtig. Als een van de eerste groepen die met drumcomputers werkten, stonden ze via de postpunkbeweging aan de wieg van newwave- en gothicmuziek.