NATHANIEL RATELIFF & THE NIGHT SWEATS

Uptempo soul met een lekker rauw randje. Voorprogramma: Matthew Logan Vasquez.

donderdag 27 oktober 2016 8358

Voorprogramma: Matthew Logan VasquezSommige dingen hadden zo moeten zijn. Nathaniel Rateliff was eigenlijk werkzaam als vrachtwagenchauffeur, maar wanneer blijkt dat hij lijdt aan een lichte vorm van narcolepsie moet hij noodgedwongen stoppen met zijn baan en leert zichzelf pianospelen. De keuze voor muziek pakt gigantisch lekker uit en in 2010 komt hij een heerlijke folky-debuut op de proppen, waarmee hij direct een plekje in het voorprogramma van Mumford & Sons verovert.

Pop/Rock
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

The Night Sweats
In 2015 vervolgt Nathaniel Rateliff zijn muzikale avontuur met de zevenkoppige begeleidingsband The Night Sweats. Wanneer zij bij elkaar komen gebeurt er werkelijk iets bijzonders: deze muziek luister je niet alleen, maar je erváárt het. Anders dan zijn eerdere werk laat hij binnen deze formatie meer up-tempo soul horen met een snufje rhythm & blues. Een spectaculair live optreden in een ontploffende zaal: de heren lijken voor minder hun bed niet uit te komen. Bekijk de opzwepende video’s hieronder maar eens. Is het al oktober?

Matthew Logan Vasquez 
Vanavond in het voorprogramma: Matthew Logan Vasquez, de voormalig zanger van de geroemde band Delta Spirit. Alt-country beoordeelde zijn plaat Solicitor Returns met maar liefst vier sterren. Volgens hen is zijn sound te omschrijven als “70s en 90s rock met roots, vroege altcountry, folk, powerpop en een moderne indiesound.” Het klinkt in ieder geval on-ge-lo-fe-lijk lekker.